September 25, 2016

Aika haipakkaa - ja kamerapulmia

Jee, viikonloppu ja saa nukkua - tai sitten ei. Meillä aloitettiin nimittäin uusi harrastus, satunnaisen isän kanssa silloin tällöin uimisen sijasta Juniori käy nyt viikottain ohjatussa uinnissa - lauantaiaamuisin kello 8. Eli kello soittaa lauantainakin ihan työpäiväaamuaikaan ja liikkeelle lähdetään heti puoli kasilta.

Itse asiassa tämä kellonaika on meille oikeasti ihan lottovoitto, sillä kun aamu-uinnit on uitu, voimme jatkaa suoraan kohti Brightonia ja Suomi-koulua, johon ehditään juuri hienosti kympiksi. Eilen sitten ehdittiin vaikka mitä muutakin. Normaalisti hurautamme Suomi-kouluun ja takaisin sutjakasti autolla, mutta eilen tehtiinkin koulun pihalla sujuva autonavaimet junalippuun -vaihtokauppa Miehen kanssa, kun Mies lähti leijalautailemaan, eli seikkailimmekin Juniorin kanssa junalla kotiin. Jännää, etenkin, kun äiti hövelinä herkkusuuna osti matkaevääksi suklaata. Ai niin, käytiinhän me lounaallakin, syötiin pizzaa ja pirtelöä. Ei mikään terveyspäivä siis.Kotona piti alkuperäisen suunnitelman mukaan ottaa ihan rennosti, pitää hiukan taukoa aamun ja alkuiltapäivän rehkimisestä ja tuijottaa telkkaria, mutta kas vain, Juniorihan innostui ulos naapuruston kaka... lapsukaisten kanssa, ja sitten tulikin jo naapuriperhe grillaamaan - ai niin, täällä oli eilen mukavat parikymmentä astetta ja aurinkoista eli grillikausi jatkuu - ja taas mentiin trampoliiniin ja potkulautailemaan ja sisällä talossa portaita ylös alas ja desibelit kaakossa. Suunnittelimme jossain vaiheessa puolivakavissamme, että jatkossa palkkaamme tällaisiin kotigrilli-iltoihin lapsenvahdin. Kyllä varmasti tuli liikuntaa yli sen vaaditun 3 tuntia tälle päivälle. Hiukan meni lopulta nukkumaanmenoajan yli, mutta eipä ole Juniori tällä viikolla nukahtanut yhtenäkään iltana yhtä nopeasti kuin eilen, ihan ilman mutinoita sänkyyn ja silmät lurpsis alta minuutin.

Postaus on nyt poikkeuksellisesti kuvaton, sillä minulla on tällä hetkellä pienoisia haasteita kamerarintamalla. Brightonissa käydessä hilpaisin eilen nopsasti kamerakauppaan objektiivin puhdistus mielessä. Saatoitte ehkä jostakin blogikuvasta bongata, että kamerassani on tahra. Paikansin sen itse mielestäni objektiivin sisälle, olin näkevinäni linssissä valkoisen täplän, joka on siis objektiivin sisällä. Koska en rohjennut alkaa objektiivia itse availemaan, kiikutin kamerani kaikkineen po. liikeeseen. Isommalla putkella kuvatessa ei täpliä kuvissa näy. Herttaiset herrasmiehet siellä sitten ihmettelevät ja puhaltelevat ilmaa sensoriin ja objektiiviin ja "all done" ja kävelen tyytyväisenä ulos, ei edes maksanut mitään, paitsi vitonen kahdesta linssinsuojuksesta. Ja katin kontit, nyt se täplä on kuvissa eri kohdassa. Onko kokemuksia? Aion seuraavalla Brightonin-käynnillä mennä vielä uudestaan samaan liikkeeseen, mutta onko edessä uuden objektiivin eli siis uuden kameran hankinta, sillä objektiivit tuntuvat maksavan melkein uuden kamerasetin verran? Minulla on ollut tämä Olympus nyt kolme vuotta eli ei minusta mitenkään vanha enkä ihan vielä ollut ajatellut settiä uusia, mutta onko se tässä nyt edessä?

Meillä on tänään sunnuntaina ohjelmassa tuttavan järjestämä hyväntekeväisyysjalismatsi, jolla kerätään varoja tuttavan lapsen koululle. Sen lisäksi voisi ehkä tehdä hiukan puutarhahommia ja ehkä sukeltaa hetkeksi korttipajallekin taas pitkästä aikaa, kun tuli siellä HobbyCraftissakin käytyä. Ja sitten voisi vaikka vähän pohtia tulevia blogipostausaiheita ja etsiä Wienin hotellia ja - ihan vaan ollakin voisi välillä. Mukavaa päivää kaikille!

No comments:

Post a Comment