August 26, 2016

Suomi-muotoilua - Finnish Design

Joskus olen kuullut sanottavan, että suomalaiset ovat sitten tylsiä, niiden koditkin ovat kaikki samanlaisia. Niistä kun löytyy kaikista ne samat asiat. Suomalaista muotoilua. Oli se sitten tylsää tai ei, niin ainakin täällä Englannissa suomalainen muotoilu on jotain erilaista. Ja minä sitten tykkään siitä.

I have heard saying that we Finns are so boring, even our homes are all the same. You can find all the same pieces from every Finnish home. Finnish Design. Boring or not but at least something different here in the UK. And I like it.
Ja kyllä, meiltäkin löytyy näitä suomalaisen muotoilun kliseitä klassikoita. Viimeisimpänä hankintana ja Suomen-loman tuliaisina taloon tulleina keittiössä komeilevat Finlaysonin Elefantti-pannulaput. Hauskat, leikkisät, kauniit. Samalla kuviolla löytyy myös pyyhkeitä ja vuodevaatteita, mutta niitä ei meillä nyt tarvittu.

Yes, we do have these cliches classic items of Finnish Design in our home, too. The latest purchase being these Elephants by Finlayson that joined our family on our summer holidays in Finland this year. Funny, playful, beautiful. 


Meillä syödään Teema-lautasilta ja Artik-aterimilla ja juodaan Kartio- ja Verna-laseista. Meidän iltaamme valaisevat Tuplakupla ja Modern Art sekä Kivet ja Aalto. Pari pientä Aalto-maljakkoakin löytyy, ja tietysti Mariskooleja, jotka kaivetaan esiin viimeistään jouluna, jolloin niistä tarjoillaan Fazerin Sinisiä. Matkoilla mukana kulkee Marimekon Unikko-toilettilaukku. Unikkoa tai muuta Marimekkoa on usein myös kahvipöydässä servieteissä.

We eat from Teema plates with Artik cutlery and drink from Kartio and Verna glasses. We lighten our house with Double Bubble and Modern Art and Kivi and Aalto. We have a couple of Aalto vases and, of course, Mariskooli (Maribowl) bowls which we use every Christmas to serve Fazer Blue chocolate. When I travel my Marimekko Unikko toiletries bag comes along. 

Kaunis ja käytännöllinen muotoilu tuo iloa ja selkeys ja kirkkaus avaruutta ja valoa kotiin ja kattaukseen. Ja palan Suomea.

Mitä suosikkeja sinulta löytyy? Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Beautiful and practical design brings joy and clarity creates feeling of space and light in our house and table. Plus a piece of Finland, too. Enjoy the rest of your week!

Finnish design links
Finlayson
Iittala
Marimekko
Double Bubble
Modern Art

No comments:

Post a Comment