August 18, 2016

Raparperiteeleivät - Rhubarb Teacakes

Raparperiaika jatkuu ainakin meillä vielä näin loppukesälläkin. Vaikka raparperi tuppaakin kesän loppua kohti muuttumaan tikkumaiseksi ja mauttomaksi, rohkenen kuitenkin julkaista vielä tällaisen raparperiherkun ohjeen. Omasta raparperipensaastani kaivoin niitä pienimpiä ja ohuimpia varsia sillä ajatuksella, että olisivat varmasti makoisia, ja tein meille iltapäivän välipalalle raparperiteeleipiä.

Rhubarb season is not over yet, at least not in our household. To be sure to find the sweetest ones I opted for the thinnest and smallest stalks in my garden and then baked us some lovely rhubarb teacakes for afternoon snack.




Pehmeitä ja makeita, herkkua. Alkuperäisen ohjeen olen bongannut Idealistalta, ja omassa keittiössäni siitä muotoutui tällainen:

Soft and sweet. Yummy. The original recipe is from a Finnish website Idealista and in my kitchen it turned to something like this:


Reseptissä sanottiin, että 250g raparperia - minulla ei ole aavistustakaan, paljonko laitoin, mutta varmaankin hiukan enemmän, sillä jouduin lisäämään jauhojakin alkuperäiseen reseptiin nähden aika paljon, käytin siis 4-5 aikas ohutta vartta.


The original recipe said 250g of rhubarb - I have no idea how much I used, probably a bit more as I also had to add quite a lot more flour than the original recipe said, I used 4-5 quite thin stalks.

250g rapaperia / rhubarb - ks yllä / see note above

4 rkl/ tblsp sokeria / sugar
2 ts /teasp vaniljasokeria tai -uutetta / vanilla extract
ripaus muskottia / nutmeg

2 dl jauhoja / flour
1 dl kauraleseitä ja/tai -hiutaleita / oat bran and/or porridge oats
2 tl/teasp leivinjauhetta / baking powder
3/4 dl sokeria / sugar
1/2 dl maitoa / milk
1 dl kuohukermaa / double cream

Pilko raparperi noin sentin pätkiksi ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja vanilja ja muskotti ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta raparperi pehmenee. Jäähdytä.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaurahiutaleet, lisää maito ja kerma ja jäähtynyt raparperi, sekoita. Puuhaarukkasekoitus riittää. Taikina saa olla löysää, mutta ei juoksevaa, lisää tarvittaessa jauhoja.

Tee pellille leivinpaperin päälle 10 palloa / taikinakekoa, paista 190 astetta 15-20 minuuttia.

Chop rhubarb to short 1 cm pieces. Add rhubarb, sugar and vanilla and nutmeg to a kettle, boil on mild temperature for a couple of minutes to soften the rhubarb. Let cool down.

Mix together the dry ingredients, add milk and cream and cooled rhubarb. Mix together. The mixture can be soft but it shouldn't be runny. Add flour if necessary.

Make 10 cakes on the baking tray and bake 190 C for 15-20 min.
Hyviä herkkuhetkiä! - Enjoy!

No comments:

Post a Comment