June 13, 2016

Puhdasta jälkeä - Clean Colours

Sarjassamme puuhastellaan lasten kanssa meillä tehtiin taas vaihteeksi kivoja juttuja kotona. Tänäkin viikonloppuna löytyi lentoshown, jalkapallon ja synttärijuhlien lomasta hetki askarteluille, ja tämäkin, niin kuin ne dinopöytätabletit, oli Juniorin oma idea. Juniori oli nähnyt telkkarissa (köh köh, juu, meillä katsotaan myös telkkaria, ei vain askarrella) askarteluohjelmassa tämän ohjeen, ja pitihän sitä tietysti kokeilla kotona.

On our series fun crafts with children, somewhere between air show, football practice and birthday party we managed to find a slot for arts and crafts again last weekend. This like the dinosaur placemats earlier was Junior's own idea based on what he had seen on tv (yes we do watch tv at home) in some kids crafts program and of course we had to try it at home.


Juniorihan tykkää kovasti askarrella ja piirtää ja värittää ja tehdä asioita, vaikka kieltämättä siis myös telkkari toimii magneetin tavoin vähän turhankin paljon. Ja minä taas tykkään tehdä asioita yhdessä Juniorin kanssa, joten tuumasta toimeen siis.

Junior loves crafts and drawing and colouring and doing stuff although I must admit the TV does way too often do its magic. I on the other hand like to do stuff with Junior so let's do it.

Tarvitset - You will need:

palasaippuaa - soap bars
elintarvikeväriä - food colours
lämmintä vettä - warm water

Ja mitä näistä sitten syntyy? Kylpykyniä tietysti!

And what are we making again? Well, bath crayons, of course!

Raasta palasaippua. Lisää pari teelusikallista vettä ja elintarvikeväri. Sekoita. Painele saippuamassa piparimuotteihin ja laita palat pakastimeen. Painele varovasti saippua irti muotista ja ota mukaan kylpyyn.

Grate soap bars. Add 2-3 table spoons of water, add food colour. Mix together. Press the soap mass to cookie molds and place into freezer. Carefully press the soap off the mold and take with to bath.

Niin kuin kuvasta näkyy, meillä tehtiin sininen sydän, vihreä Muumipappa ja punainen tähti. Silmänne eivät valehtele, sillä kannattaa myös varautua siihen, että elintarvikeväri ei värjääkään saippuamassaa ihan niin paljon, kuin voisi kuvitella. Etenkin hämmästyttää, miten selkeän vihreästä tulikin tuollainen oranssinkeltainen. Hmm, täytyykin kokeilla noita värejä myös kakkuihin, että onko väri yhtään voimakkaampaa oikeissa elintarvikkeissa. Mutta siis ei hätää, vaalea violetti, keltainen ja fuksia kelpasivat meillä ihan hyvin myös Juniorille, ja yhdessä nauroimme kylpykyniä tehdessämme, että ei tullut ihan sen värisiä, kuin piti. Samoin sitten illalla, kun kynillä piirrettiin, ei tullut kovin sinertävää jälkeä, mutta suihkuseinässä piirrosjälki kuitenkin näkyi ja se riitti ainakin meillä. Taisi olla jälleen kerran niin, että tärkeintä ei ollut lopputulos, vaan yhdessätekeminen.

As you can see we made a blue heart, a green Moominpappa and a red star. Yes, your eyes are fine. Be prepared that the food colour doesn't necessarily colour your soap to the exact colour of the bottle. I still am a but surprised how the clear green turned into orangy yellow. Should maybe try these colours on a cake an see the result then. But no worries, light purple, yellow and pink were absolutely fine, we just had a good laugh when we saw the colour. Same thing later in the evening when we put the crayons to test - blue heart really drew just plaing white but Junior was still happy to use it to the clear shower wall where he could at least see his artwork. Once again, I think, the journey and doing things together was actually more important than the end result itself.

Ensi kerralla ehkä käyttäisin osaan saippuaa raastimen hienompaa raastinta ja enemmän elintarvikeväriä. Ja mahdollisesti vaikka jotain tuoksu-uutetta tai esimerkiksi laittaisin laventelia mukaan tuohon vaaleaan liilaan tai...

Next time I would probably use a finer grater forhalf the soap and more food colouring. And maybe some nice scent or perhaps lavender or...

Hyvää alkanutta viikkoa! - Have a great week!

No comments:

Post a Comment