June 17, 2016

Matkalla lasten kanssa & liikenneturvallisuus - Traveling with Children & Safety in Trafic

Lasten kanssa matkustaessa on aina ne omat kommervenkkinsä, pitää olla sopivasti viihdykettä ja aikataulujen on oltava joustavat ja niin edelleen. Ja sitten on vielä ne turvaistuimet. Lain mukaan lapsilla on autossa oltava turvaistuin/koroke, kunnes hän on vähintään 135 cm pitkä eli noin kymmenvuotiaaksi. Ja laista viis, onhan tämä enemmän turvallisuus- kuin lainnoudattamisasia, samoin kuin pyöräilykypärä. Mutta mitäs, kun reissataan?

When traveling with kids you will always need to be - kidtravelwise? You need a good amount of entertainment and flexibility and so on. And then there are the car seats. Kids need their special car seats or booster seats until they are min 135 cm tall so pretty much until they are 10-year-old. And never mind the law, this is a safety issue, of course. But what if you are traveling?


Olette ehkä lentokentillä nähneet lapsilla niitä eläinhahmomatkalaukkuja? Niitä, joita lapset vetävät perässään, tai jos eivät jaksa itse vetää, niin voivat istua laukun päällä, ja vanhemmat vetävät. Trunki. Joka hylättiin Leijonan Luolassa ja josta sen jälkeen tuli aivan supersuosittu. Meillä ei kyseistä matkalaukkua ole, mutta samainen Trunki valmistaa myös BoostaPak-nimistä reppua, joka on – yllätys yllätys – myös korokeistuin. Lomat mielessä tilasin meille sellaisen.

Laitoimme laukun testiin Kööpenhaminan lomasellamme, vaikka emme tällä kertaa siis matkalla itse autoilleetkaan. Mutta olihan taksimatkat ja tarvitsihan Juniori oman laukun tavaroilleen, etenkin, kun matkustimme pelkällä käsimatkalla.

BoostaPak-laukku on tietysti hiukan isompi ja painavampi kuin tavallinen lasten selkäreppu, onhan siinä kova kestävä korokeistuin, jonka päällä lapsen on tarkoitus mahtua istumaan autossa turvallisesti. Korokeistuimen sisällä on sitten tilaa matkatavaroille. Repun kokoon nähden tavaratilaa ei istuinrakenteesta johtuen ole mitenkään hirveästi, mutta saimme kuitenkin laukkuun mahtumaan reilut puolet nelipäiväisellä Kööpenhaminan reissullamme tarvittavista Juniorin vaatteista (loput menivät äidin ja isän laukkuihin) ja varvastossut - sekä unipupun, neljä pikkuautoa, tarrakirjan, piirustusvihon ja penaalillisen värikyniä. Aika hyvin.

You might have seen those animal character kids suitcases at the airports? Those that kids are pulling behind them or if too tired to do that they can sit on the bag and parents can pull them both. Trunki. The one that was sent home empty handed from Dragon's Den and who after that became super popular and made millions. We don't have that bag but so it happens that the same company now also makes back bags called BoostaPak which - surprise - turns into a booster seat. With our holidays in mind I bought us one of those.

Even though we weren't really driving or traveling by car we took our BoostaPak with to Copenhagen. Of course there was our taxi drive to the airport and Junior needed his own bag. So a good test trip I thought.

Being both a bag and a car seat BoostaPak is naturally a little bigger and heavier than a typical kids back bag. As the car seat structure needs to be sturdy enough for a child to sit on there isn't that much space in the bag but we managed to pack more than half of holiday clothes needed on our 4-day trip plus flip flops, sleepybunny, 4 toy cars, a sticker book, a notebook for drawing and a pencil case. Not too bad I'd say!


Juniori on ollut uudesta laukustaan umpi-innoissaan ja ylpeänä kantoikin laukkuaan matkalla. Totuuden nimessä on toki sanottava, ettei laukkua tarvinnut pitkiä matkoja tällä matkalla kanniskella, sillä taksi nouti ja palautti meidät kotiovelle ja Kööpenhaminassakin juna vei meidät lentokentältä varsin pienen kävelymatkan päähän hostellilta. En ehkä ottaisi tätä reppua Juniorin päiväretkirepuksi pitkille kävelyille, painoa ja kokoakin on kuitenkin sen verran Juniorin ikään ja kokoon nähden. Toisaalta jos ei lapsi jaksa reppua kantaa, on tämä riittävän isokokoinen, että myös aikuinen voi kantaa tätä ihan mukavasti. Pienet lastenreput kun ovat usein, no, pieniä ja hankalia aikuisten kannettavaksi.

Junior has been so excited about his new bag and was proud to carry it himself on our trip. Of course, there wasn't that much of carrying needed as a taxi fetched us from home and also in Copenhagen there was a good train connection to our hostel. I wouldn't necessarily take this bag for a day walking tour for Junior to carry all day as it is still a bit heavy for a little boy. On the other hand, if the bag is too heavy for a child to carry it is big enough for adults to carry quite comfortably. Small kids bags typically are, well, too small for grown-ups to carry but this is different.
Ja korokeistuin? Sitä tietysti testasimme taksissa, ja hyvinhän se toimii. Repun mukana tulee myös turvavyön säätöä varten kappale, jolla turvavyön paikkaa voi säätää lapselle sopivaksi, eikä turvavyö ole esimerkiksi kaulan kohdalla.

Ekan kokemuksen jälkeen meillä ollaan tosi tyytyväisiä ja laukku tulee varmasti mukaan seuraavillakin lomilla. Sitä odotellessa mukavaa päivää kaikille!

And the booster seat? We tested that in the taxi and it really works. Easy and sturdy. The bag comes with an adjustment piece for adjusting the seat belt height for the child. 

Our first test and experience was absolutely positive and we will definitely take this bag with us to our holidays. Until that - have a great day!

No comments:

Post a Comment