June 05, 2016

Marin herkkuraparperipiirakka oman pihan raparpereista - Mari's Delicious Rhubarb Pie

Meillä oli eilen lauantaina Juniorin kaveri kylässä, ja meno sen mukaista. Kaksi viisivuotiasta saa aikaan mukavan vilinän. Pojat juoksivat Juniorin huoneen ja puutarhan väliä ihan kiitettävää vauhtia ja äänitehosteetkin olivat ihan kohdillaan. Leikin lomassa ehdittiin myös nauttia iltapäiväteestä.

We had one of Junior's friends over yesterday for a playdate and you can imagine the rest. Two five-year-olds together make a good noise but also lots of fun. Somewhere in between trampoline and scooter ride we also had some tea.

Playdatet ovat meillä olleet valitettavan harvinaista herkkua, mutta näistä otettiinkin sitten kaikki irti. Juniorin luokan äideistähän selkeä enemmistö, itse asiassa melkein kaikki, ovat joko kokonaan kotona tai tekevät töitä vain osa-aikaisesti, jolloin leikkitreffejä on helppo järjestää viikollakin koulun jälkeen. Meillä mahdollisuudet rajoittuvat käytännössä viikonloppuihin, ja kun talviaikana viikonloppuihin pitää mahduttaa myös Suomi-koulu, ei aikaa ole niin hirveästi. Toki taas tässäkin voi katsoa ihan omaa kuvaa peilistä - jos on tahtoa, on keinoja. Toivottavasti kesällä aktivoidutaan tälläkin rintamalla hiukan enemmän.

Playdates have unfortunately been very rare events for us but hopefully we will have more opportunities to get together with school friends now in summer when we are on summer break from Finnish Saturday School.
Viisivuotiaat tietysti leikkivät jo hienosti keskenään ja meille äideille jäi aikaa rupatella mukavia. Leivoin meille äideille hiukan kahvi-teeleipää. Kesän ensimmäistä satoa omasta pihasta, mitäpä muutakaan kuin raparperia ja raparperipiirakka. Tämä herkku syntyi Jotain maukasta -blogin Marin ohjeella, mutta minäpä teinkin ison piirakan sijasta pieniä kuppikakkuja. Ja koska kauniiden ristikoiden askartelu pieniin kakkuihin tuntui suurelta työltä, laitoin tyynesti raparperit alle ja frangipaanitäytteen päälle. Herkkua oli ja kohteliaisuuksia sateli kaikilta näitä maistaneilta, kiitokset jälleen Marille herkkuohjeista! Ohje löytyy suomeksi täältä ja englanniksi alta omana käännöksenäni,

As my rhubarbs are already delightfully big I decided to bake us a little rhubarb treat to enjoy with afternoon coffee tea. The first crops of the year and always just so delicious. Specially now when I tried this new recipe by my friend Mari who writes one of the leading food blogs in Finland, Jotain Maukasta - Something Tasty. Instead of one big pie I decided to make smaller cup cakes and instead of rhubarb net on top I added the rhubarb first and the delicious frangipane filling on the top. You can see Mari's beautiful rhubarb pie on her blog here (in Finnish) plus I have also written a quick translation of the recipe below.

Tänään on luvassa upea kesäpäivä, hyvää sunnuntaita kaikille!

Today is going to be a wonderful summer day, have a great Sunday everyone! (Scroll down for the recipe)
This looks yummy! - Typical cat owner blogger's photoshoot challenges...
Mari's Rhubarb Pie

Pie base:
100 g butter
1 egg
1-2 table spoons of water
3,5 dl spelt flour (I used normal plain flour)
1 dl cane sugar (I used normal sugar)

Frangipane filling:
125 g butter
125 g icing sugar
125 g ground almond
3 eggs
1 tea spoons of vanilla powder (I used vanilla extract)

Rhubarb (obviously)

In a bowl mix butter and sugar, add eggs, flour and at the end cold water. Put into fridge for 30 min.

Use a peeling knife to slice rhubarb into thin strips. On a baking paper make a nice rhubarb strip grid.

Prepare the frangipane filling, mix all ingredients together with room temperature butter. 

Press the crust to the pie mold, add frangipane filling and finally the rhubarb grid.

Cover with foil and cook in 200 degrees for 30 min. Remove foil and continue another 15 minutes in 180 degrees.

Let cool and decorate with icing sugar. 

No comments:

Post a Comment