June 27, 2016

Crussh

Kävin viikonloppuna kokeilemassa itselleni uutta kahvilaa, ja koska kyseessä oli melko erilainen tuttavuus, ajattelin vinkkailla teillekin tästä, jos vaikka olette tännepäin tulossa. Kyseessä on brittiketju Crussh, jonka idea on runsas valikoima superruokien kyllästämiä ruokia ja juomia. Huom runsaasti myös gluteenittomia.

Tried this new coffee shop chain last weekend and as it was a bit different thought I'd tell you about it, too, just a hint in case you are coming this way anytime soon. The place is called Crussh and their idea is to provide a massive selection of different healthy superfoods and drinks.

Kävin itse Kensingtonin kuppilassa, joka oli ennemminkin take-away-paikka, vaikka pienessä tilassa oli toki istumapaikkojakin, ei kuitenkaan pidempään istuskeluun tarkoitettu. Ruoat tarjoillaan kertisastioissa eli ei kovin ekologista, mutta take-away-konseptin mukaista. Lämpimänä päivänä onkin mukava kipaista viereiseen Kensingtonin puistoon ja nauttia ruokansa siellä.

Itse olin paikalla heti aamusta ja siis aamupalaa vailla, joten tovin valikoimaa tutkailtuani ja kahvilan tytön kanssa keskusteltuani otin munakokkelin, johon sain valita täytteet - lohta ja avokadoa. Lisäksi otin hyllystä avokado-yuzu-edamamepaputerveysruukun (health pot), ihan vaan, koska en ollut sellaista ennen maistanut. Mikä ihmeen yuzu? Internet kertoo, että se on japanilainen sitrushedelmä. Ja edamame on vihreä soijapapu. Munakokkeli oli hyvää, avokado herkkua ja lohi mukavan pippurista. Terveysruukku oli tosi herkkua, yllämainittujen lisäksi mukana oli punaista kvinoaa, yuzu oli mukana mehuna soijakastikkeessa, joka olikin sopivan kirpsakan sitruksinen.

I was in Kensington on Sunday morning and popped in this small, more like a take away coffee - or a smoothie - shop. It was my first time at Crussh so I took my time to see the foods, sandwiches, wraps, salads - and had a really nice chat with a very helpful girl who worked there. So I decided to have scrambled eggs with two toppings of my choice - avocado and salmon - and an avocado-yuzu-edamame health pot. Lovely, salmon was yummy and peppery but the healthpot was a jackpot. Loved it. Go try it.

Vaikka Crussh onkin enemmän terveellisempien smoothieiden tyyssija, otin juomaksi kahvin. Valitsin listalta brain-kahvin. Voita ja aivo-oktaani-MCT-öljyä eli siis sellaista suosittua "rasvakahvia". Jos MCT ja rasvahapot kiinnostavat, niin netistä löytyy tietoa, mutta sanotaanko vaikka näin, että ensi kerralla otan vähän vähemmän terveyskahvin tai smoothien. Tai nappaan sen mukaan viereisestä Starbucksista. Eli ei sitten ollut ihan minun makuuni. Ehkäpä vain tottumiskysymys, mutta - ei kiitos. Mutta ruoat siis olivat herkkua, suosittelen, ja tosiaan melkein kaikki syötävät ovat vegaanisia ja maidottomia ja vehnättömiä ja gluteenittomia. Lontoon keskustan kuppilat löytyvät Crusshin nettisivuilta www.crussh.com.

Crussh is famous for its fresh smoothies but as it was morning I needed my coffee. Tried a brain coffee, with butter and MCT and fatty acids etc. so "fatty coffee" that is. If you are interested i fatty acids and MCT oils the internet is full of more info but let's just say that next time I will have a less healthy coffee. Or a smoothie. Or get my coffee from the Starbucks next door. It is probably just me but no thanks. But foods were delicious, highly recommended, and pretty much everything is vegan, dairy free, wheat free and gluten free. To find a store near you see their website www.crussh.com.

No comments:

Post a Comment