May 23, 2016

Superhyvä ja terveellinen banaankakku - Super Delicious and Healthy Banana Loaf

Hyvää alkanutta viikkoa täältä Susannan ruokablogista! Viikonlopun grilliaterian jälkkäriksi leivoin tämän aivan mahtavan herkullisen ja mehevän banaanikakun, ja mikä parasta, ohje on tietysti ihan superhelppo. Lisäksi tämä kakku on myös normikakkua terveellisempi, sillä pelkkien vehnäjauhojen sijasta käytin leipoessa myös kauraleseitä, jolloin kakussa on mukavasti enemmän kuitua. Jos houkuttaa, niin pistäkääpä samantien pari banaania syrjään kypsymään.

Hi again and happy new week from Susanna's food blog! For Saturday bbq pudding I baked this absolutely gorgeous and moist banana bread which is not only super easy to make but also a healthier option to a normal cake as instead of using just plain flour I also used some oat bran which is high in fibre. So if you feel tempted I recommend you put a couple of bananas aside to ripen now.



Tarvitset - Ingredients:

2 munaa / eggs
2,5 dl sokeria / sugar
3 dl jauhoja / plain flower
1 dl kauraleseitä / oat bran
1 dl kaurahiutaleita / porridge oats
2 tl / teaspoon leivinjauhetta / baking powder
1 tl / teaspoon vaniljauutetta / vanilla extract
1 tl / teaspoon tuoretta inkivääriä / fresh ginger
1 tl / teaspoon kanelia / cinnamon
2 banaania / bananas
1,5 dl ranskankermaa / creme fraiche (tai maustamatonta jogurttia / or yogurt)
50 g voita / butter
50 g rypsiöljyä / rapeseed oil

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Muussaa banaanit, lisää mausteet ja ranskankerma sekä sulatettu voi ja öljy. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon, sekoita. Paista 175 astetta / 55 minuuttia uunin alatasolla. Paistamisen loppuvaiheessa voi olla tarpeen peittää kakku leivinpaperilla, jottei pinta pala. Nauti!

Beat eggs and sugar. Combine flour and other dry ingredients. Smash bananas, mix in yogurt, spices and melted butter and rapeseed oil. Mix everything together. Oven bake in 175 degrees centigrade / 55 min, lower level of the oven. It might be a good idea to cover the loaf with baking paper at the end of baking to prevent it from burning. Enjoy!

2 comments:

  1. Aika harvoin leivon jotain makeaa, mutta tätä tekisi mieli kokeilla. Kuulostaa herkulliselta.

    ReplyDelete