May 22, 2016

Puutarhakuulumisia

Alan vihdoin näin reilun kolmen vuoden jälkeen uskoa, ettei Englanti ole tropiikkia tai edes oikeastaan yhtään sen lämpimämpi kuin Suomi, eli ensi vuonna koitan malttaa puutarhaistutusten kanssa pidempään, ehkä jopa ihan toukokuulle saakka. Ei se sato tule yhtään sen aikaisemmin, vaikka kuinka tekisin istutuksia maaliskuussa, kun on mukalämmintä. Täällä on siis ihan normaali kevätsää, sellaiset hiukan alta 20 astetta ja pilvistä ja pientä sadetta. Ihan niin kuin Suomessa. Paitsi, että siellä on ilmeisesti nautittu kauniista auringonpaisteesta. Note to self - jos joskus vielä muutat toiseen maahan, valitse maa, jossa on oikeasti lämmintä. Joohan.

After three years in the UK I am finally starting to believe that this island is not a tropical one, not really even any warmer than Finland, so maybe next year I will have the patience to wait a little longer before planting all my lovely vegs and herbs and other stuff in the garden. Maybe not rush in March but wait until, well, May? I mean, planting in March doesn't mean I will have my crops any earlier. Yes, about 20 degrees, overcast and occasional drizzle. Note to self - If you ever again move into another country, choose one with warmer climate. Please.
Hiukan siis puutarhakuulumisia. Juniorin herneet ovat hyvällä alulla ja porkkanatkin olivat, kunnes harvensimme niitä ja sitten tuli rankkasade ja ne jäljellejääneet jotenkin vaan katosivat. No, kylvin uusia, eiköhän ne kohta ole taimella nekin. Raparperista saa jo satoa, ja pitikin tehdä jälkkäriksi raparperipiirakka, mutta sitten muistin keittiön kaapissa muovipussissa yhdessä omenan kanssa kypsyttämäni banaanit eli banaanikakkua siis tuli tälle viikonlopulle, mutta raparperipuskan kimppuun on käytävä kyllä ensi viikolla. Banaanikakun ohjeen laitan blogiin huomenna.

Tänään juostaan ja jalkapalloillaan ja iltapäivällä lähdetään vielä hiukan ostoksille. Mukavaa sunnuntaipäivää!

So here is what we have in our garden at the moment. Junior's peas look good and so did our carrots before Junior and I decided it was time to tidy up the rows and only leave the best and biggest ones - just before a heavy rain which made the remaining carrots, err, disappear. Did sow some more so hopefully will get some new ones soon. My rhubarb looks delicious and my plan was actually to make some lovely rhubarb pie this weekend but then I realised I have been ripening two bananas in a plastic bag with an apple so a banana bread it was. Rhubarb will have to wait a little while longer. My banana bread recipe on the blog tomorrow.

Our plan for today is to run and play football and some shopping later in the afternoon. Have a nice day you all!

2 comments:

  1. Aika paljon komeapi on sun raparperipuska kuin meidän. Joutuu vielä odottelemaan, ennekuin kannattaa alkaa haaveilla piirakan leipomista ja meillä vasta kukkii musta- ja punaviinimarjapensaat ja sulla on jo marjoja, joten kyllä se kevät on siellä pidemmällä. Tosin nyt on ollut niin ihanan kaunista ja aurinkoista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo rapaperi on ottanut ihan viikossa todella huiman spurtin, ja veikkaan, että sielläkin näyttää viikon päästä erilaiselta, ja nyt alkavalla viikolla on kyllä tehtävä vuoden ekat piirakat. Kesän ekathan on niitä parhaita!

      Delete