May 14, 2016

Lauantaiaamun bataattipannarit - Weekend breakfast: Sweet potato pancakes

Hyvää huomenta! Viikonloppuaamuihin kuuluvat kiireettömät herkutteluaamiaiset, mielellään terassilla nauttien. Tämä oli minun tämän vuoden ensimmäinen terassiaamiaiseni viime sunnuntaina, ja ah, voin kertoa, maistui niin hyvältä.

Good Morning! Slow, no rush, delicious breakfast makes my weekend. If enjoyed outside in the garden - even better. This was my first garden brekkie this year and let me tell you - sooo good!

Tein näitä bataattipannareita aamupalaksi nyt ihan ensimmäistä kertaa, ja niitä tehdessä tuli samalla testattua sellaistakin itselleni uutta tuotetta kuin mantelimaito. Erilaisia maidottomia maitojahan on tietysti ollut markkinoilla jo iät ja ajat, mutta kun itselle ja perheelle sopii ihan tavallinen lehmänmaito, niin nämä vaihtoehdot ovat minulta jääneet kokeilematta. Parempi myöhään jne.

Mantelimaito maistui mantelille, makealle, täyteläiselle. Testautin sitä tietysi myös Juniorilla, joka on meidän talouden suurin maidonjuoja (jotain suomalaistakin sentään vielä pojassa). Ei oikein uponnut. Omaankin makuun mantelimaito on hiukkasen liian makeaa maitojuomana, mutta maitokahviin tai kaakaoon tosi herkullinen. Hinta taisi täällä olla lehmänmaitoon verrattuna noin kolminkertainen.

This was the first time I made these pancakes and actually also the first time I tried almond milk. I know, I know, almond milk and other "milkless milks" are by no means nothing new but as we can drink cow's milk in our family that is what we drink and for some reason I just haven't tried these alternative milks. But better late and so on.

Mutta hei, ne pannarit! Tarvitset: - For sweet potato pancakes you will need:
  • 1 bataatti (bataatit ovat täällä minusta Suomessa myytäviä pienempiä, tämä oli sellainen reilu nyrkin kokoinen) - sweet potato
  • 2 dl mantelimaitoa - almond milk
  • 1 muna - egg
  • 1,5 dl jauhoja - plain flour
  • 1 rkl hunajaa - honey
  • 1 tl leivinjauhetta - baking powder
Kuori ja kuutioi bataatti, keitä pehmeäksi ja soseuta. Sekoita kaikki aineet keskenään, anna turvota hetki ja paista lettupannulla pannareiksi.

Peel and chop the sweet potato, boil until soft and mash. Mix all ingredients together, let rest a few minutes and cook on the pan.
Namnam, hyvältä maistui! Juniori söi samantien neljä pikkupannaria humpsis hei. Ei kyllä varmaan olisi syönyt, jos olisi tiennyt, mitä niissä on. Ai miten niin lapset ovat ennakkoluuloisia...? Pannarit ovat mukavan makeita, onhan mukana makeutta tuomassa useampikin ainesosa. Pannarin kanssa minä nautin marjoja ja banaania, tarkoitus oli lisätä pannarinpäälle myös nokare ranskankermaa, mutta sepä tietysti unohtui, olisi varmasti sopinut mainiosti. Juniorille samaa ilman marjoja ja ranskankermaa triplahunajalla. 

Herkullista viikonloppua! - Have a delicious weekend!

No comments:

Post a Comment