May 04, 2016

Kaikkea kaunista - inspiraatiota taidekäsityömessuilta

Vaikka spontaani vappu vielä vähän tuntuikin väsymyksenä silmissä, reippaana tyttönä otin ja lähdin vapunpäivänä ihastelemaan ja inspiroitumaan Wield of Kent Craft and Design Show -messuille. Tämäpä olikin yllätyksekseni aikas valtava ulkoilmatapahtuma kymmenessä jättimäisessä teltassa, ja paikalla oli tietysti runsain määrin enemmän tai vähemmän paikallisia käsityöläisiä ja taiteilijoita tuotteineen. Ja englantilaisittain paikalla oli aitoa maalaistunnelmaa kantrimuusikoineen ja heinäpaaleinen.

Noin niin kuin keskimäärin englantilainen tyyli ja maku on keskimääräistä suomalaista ja pohjoismaista runsaampaa ja koristeellisempaa. Kukkia, värejä, kerroksia. Sievää. Luonto näkyy töissä selvemmin ja suoremmin kuin suomalaisessa muotoilussa, jossa luonnon inspiraatio on ehkä viitteellisempää. Mutta tokipa esillä oli paljon sellaista, jota ihan mielelläni näkisin omassakin kodissani.

Tässä hiukan inspiraatiokuvia.
Aivan upeita ranta-aiheisia lasiteoksia - käyttö- ja koriste-esineitä. Olin tosi lähellä ostaa taulun. Glass Relief.
Perhosbuumi jatkuu, ja mikäpä on jatkuessa. Kolmiulotteisia perhostauluja: Flutterbyze.
Lasitaide on minun heikko kohtani.

Kynttilät ovat nyt soijakynttilöitä. Herkullisia tuoksuja, kyllä tykkäisin, mutta valitettavasti vaan meidän lapsi- ja kissataloudessamme ei ole asiaa oikeille kynttilöille. Ja Mies vihaa huonetuoksuja! Nämä ovat Scent Unikuen osastolta.
Hauskalla tavalla huomiotaherättäviä. Ensi vapuksi. Ainakin Etsystä löytyy vastaavia, jos ei juuri näitä.
Jos on kesähattu vielä hankkimatta, niin tässä hiukan vaihtoehtoja - Proppa Toppa.
Luonto lähellä. Ei mikään citykani.
Faberge-tyyliset munat aavistuksen alkuperäisiä huokeammin. Näitä löytyi tietysti moneen teemaan, oli niin pöllönpesää kuin erityisesti kosintaa varten suunniteltuja munia. Jill Meredith Decorated Eggs.
Paikalla oli tietysti paljon paljon muutakin ja ehkä joitakin noita edelläkuvattuja paremmin myös omaan tyyliini ja jokapäiväiseen käyttöönkin sopivia tuotteita. Oli koruja, kosmetiikkaa, vaatteita, puisia kyniä, sisustustuotteita, huonekaluja ja vaikka mitä. Nämä valokuvaamani olivat sellaisia joko heti-mulle-nyt -juttuja tai jotenkin muutoin erikoisia ja joukostaerottuvia.


Nälän iskiessä löytyi vaihtoehtoja - niin ravintolakojujen kuin ruokateltan markkinoidenkin antimet olivat herkulliset.


Ja Englannissa kun ollaan, niin puutarhaa ei voi ohittaa. Täällä oli tarjolla jos jonkinlaista - minttua. Tiesittekö, että mintusta löytyy esimerkiksi näitä tällaisia erilaisia variaatioita? Aina oppii jotain uutta!
Mukavaa päivää kaikille!

No comments:

Post a Comment