May 17, 2016

Huvia ja herkuttelua - Fun and Feast

Kun on lapsia (tai siis meidän tapauksessamme lapsi), ei tosiaan viikonloppuisin vain istuskella sohvalla. Heti aamusta, kun Juniori herää, alkaa koko päivän jatkuva liike ja tohina ja pulina. Juniorihan on siis jo päiväkodissa nimetty pulinaboksiksi, juttua nimittäin yleensä riittää. Mutta touhua siis riittää, ja niinpä sitten me vanhemmatkin pääsemme aina tekemään kaikenlaista - mikä on yleensä vaan ihan hyvä juttu!

When you have children (a child in our case obviously) you can kiss goodbye all those lazy do nothing days sitting lying on the sofa. From the second Junior wakes ups in the morning until the very last minute before sleep there is a constant hustle and bustle in the house, plus gabble, of course, Junior was named a chatterbox already at his nursery school. So being a parent usually also means you get to do all kinds of exciting stuff - which usually is only a good thing!

Viime viikonloppuna oli paitsi Suomi-koulun kevätjuhlat niin myös tivoliviikonloppu. Mikäs sen mukavampaa! Tämä tivoli oli aika pieni, mutta onneksi löytyi aika monta laitetta, jotka sopivat tuollaiselle vaahtosammuttimen kokoiselle. Itse tyydyin siihen teekuppikaruselliin, mutta voi yök, mies pisti Juniorin ja minun vaunun pyörimään sellaista vauhtia, että minulla oli huono olo vielä tuntia myöhemmin. Ja Juniorin mielestä koko karuselli oli ihan vauvojen juttu. Just. Eipä taida äidin tarvita lähteä huvipuistoseuraksi jatkossa.

Last weekend we had Finnish school spring party but there was also a fun fair in town. How nice! I was happy to ride the tea cup carousel although Hubby made it spin so fast that I felt it in my tummy still an hour later. And Junior thought the ride was for babies. Right. I don't thing I will be asked to go to fun fairs that often any more.Huvipuistoilun lisäksi meillä herkuteltiin iltapäiväkahvin tai siis limeinkivääriteen kera appelsiinijuustokakulla. Tarkoitus oli alunperin tehdä tästä ihan puhtaasti pelkkä kakkureseptipostaus, mutta kas kummaa, kakku katosi parempiin suihin ennen kuin ehdin edes miettiä sen kuvaamista, ja eihän leivontapostausta voi tehdä ilman kuvaa itse kakusta. No, ehkä voi sittenkin, ainakin reseptin voi laittaa jakoon - appelsiinijuustokakku, olkaapa hyvät.

Originally this blog post was supposed to be about the cheese cake we had in the afternoon but surprisingly the cake disappeared, all gone (eaten, that is) before taking pictures of it had even crossed my mind. You just can't have a baking blog post without a picture of the cake, can you? Well, I will share the recipe anyway as this is a really really lovely orange cheese cake. Hope you will enjoy.

175 g digestive-keksejä / digestive biscuits
100 g voita /butter 

250 g rahkaa / quark (could probably also use e.g. philadelpia cheese)
250 ml kuohukermaa / full cream
2 dl sokeria / sugar
2 tl liivatejauhetta / gelatin powder
1 appelsiinin mehu / juice from 1 orange
(tippa vanilja- ja appelsiiniuutetta / drop or two vanilla extract and orange extract)

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Minä muuten aina pingotan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin, vinkki vitonen, jos ei joku ollut kuullut tällaisesta niksistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja rahka ja halutessasi vanilja- ja appelsiiniuute. Mehusta appelsiini ja sekoita mehun joukkoon liivatejauhe, anna turvota muutama minuutti. Lämmitä niin, että liivate sulaa, mutta älä keitä. Lämmintä liivateseosta ei kannata lisätä kermavaahdon joukkoon, sillä vaahtohan lässähtää, joten siksi sekoitin hiukan jäähtyneen liivateseoksen ensin rahkaan ja sitten tämän seoksen kermavaahtoon. Kannattaa sekoittaa hyvin, ettei valmiiseen kakkuun tule liivatekokkareita. Kaada täytemassa kakkuvuokaan keksinmurujen päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Crush the biscuits. Add melted butter, stir well. Pour to the springform baking tray, press. Mix sugar and quark plus vanilla and orange extract if you are using any. Mix gelatin with orange juice and leave for a couple of minutes. Then heat carefully, constantly stirring, don't boil, let cool down a little. Mix gelatin with quark mixture, then add quark to whipped cream. Stir well. Pour cream+quark to the baking tray on the biscuit mixture. Leave to cool in the fridge for a couple of hours.

Täällä rahka myydään hiukan Suomea suuremmissa purkeissa eli 250 gramman purkeissa, mutta tällainen juustokakkuohjehan on tietysti hyvinkin joustava ja se 200 grammaakin varmasti riittää. Sama juttu kerman osalta.

Toivottavasti maistuu!
Enjoy!

No comments:

Post a Comment