May 11, 2016

Englannin sininen kevät - Blue Spring

Niin kuin valkovuokot Suomen, Englannin kevääseen kuuluvat sinililjat (hyacinthoides non-scripta). Metsät ovat valtoimenaan näitä kauniita sinisiä kevätkukkia, kuin sininen matto olisi levitetty metsään.

As wood anemones in Finland are bluebells the ultimate sign of spring in England. Forests are covered by this beautiful blue blanket, as far as eye can see.


Englantilaiset ovat (ansaitusti) aivan innoissaan omista englanninsinililjoistaan ja raportoivat hyvistä sinililjabongauspaikoista sosiaalisessa mediassa ja järjestävät sinililjakävelyretkiä ja lasten valokuvaussessioita parhailla paikoilla. Tunnustan, että minä rekisteröin koko asian tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta olen kyllä samantien aivan myyty. Sinililjaretkeilystä taitaa tulla meidän perheen jokakeväinen perinne.

Jos olette Lontoossa näin kevätaikaan, voi sinililjoja bongata myös ihan Lontoossakin suurimmissa puistoissa, esimerkiksi vaikkapa Hyde Parkissa ja Kensington Gardensissa. Puistopicnicillä (suosittelen, niin paikallisetkin tekevät) kannattaa suunnata katseet hiukan metsäisempään kolkkaan, sillä sinililjat viihtyvät puiden ja pensaiden alla metsiköissä. Ihan kaikki sinililjat eivät ole ihan täysin luonnonmukaisia, sillä englantilaisethan ovat, niin kuin ehkä tiedättekin, puutarhahullua kansaa, ja tykkäävät istuttaa erilaisia kukkasipuleita joka paikkaan. Esimerkiksi meidänkin lähistöllämme olevassa puistossa istutettiin sinililjansipuleita viime vuonna talkoilla puiston kaunistamiseksi. Kuvista voitte päätellä, miten tässä onnistuttiin, sillä mehän tietysti ulkoilimme ja vietimme mukavaa retkipäivää liljojen keskellä tässä puistossa lauantaina.

Erinomaista alkavaa viikkoa!

No comments:

Post a Comment