April 26, 2016

Ostoksilla Lontoossa

On jotenkin vaikea käsittää, että Lontoon kaltainen suurkaupunki on joskus hiljainen, mutta niin se vaan on. Kaupathan ovat täällä auki käytännössä joka päivä, mutta yleensä ne aukeavat vasta kymmeneltä tai yhdeltätoista, samoin kuin nähtävyydetkin. Olin edellisviikonloppuna Kensingtonissa sunnuntaiaamuna klo 9. Hiljaista. Ei huopatossutehdashiljaista, mutta väljää. Rauhallista. Turha siis kiirehtiä aamulla, vaan nauttikaa ihan rauhassa aamiaisesta ennen kuin lähdette ihan oikeasti liikkeelle. Minä kävin Carlucciolla.

Minulta aina välillä kysytään, missä Lontoossa kannattaa käydä ostoksilla. Tosi vaikea kysymys, riippuu aina esimerkiksi siitä, mitä kysyjä on hakemassa. Useinhan teen itse ostokset netistä ja käyn aika vähän itse myymälöissä ostoksilla. Myymälöissä on toki kiva kierrellä ja katsella, mutta valitettavasti vaan kaiken muun arjen keskellä on valitettavan vähän aikaa moiseen. Yleensä yksi asia vastauksessani pysyy kuitenkin samana. Se on: vältä Oxford Streetiä.

Mutta sehän on Lontoon ehkä kuuluisin ostoskatu?!

Juuri siksi. Jos et ole aiemmin ollut Lontoossa ja haluat nimenomaisesti nähdä Oxford Streetin, niin sinne vain, mutta jos haluat oikeasti tehdä ostoksia etkä runnoa ruuhkassa, niin suosittelen kyllä jotain muuta paikkaa. Esimerkiksi erinomainen paikka ostoksien tekoon on Westfieldin ostoskeskus. Näitä on Lontoossa kaksi, toinen idässä Stratfordissa ja toinen lännessä Shepherd’s Bushissa, ja niistä löytyy kaikki samat merkit kuin vaikkapa sieltä Oxford Streetiltä, ja enemmänkin, aina Pradasta Primarkiin, ja sisätiloissa. Tilavissa sisätiloissa. Ehkä persoonatonta, mutta ei siellä Oxford Streetillä kyllä ole yhtään sen enempää "sielua".

Persoonallisempia löytöjä niin kotiin, vaatekaappiin kuin tuliaisiksikin voi tehdä esimerkiksi markkinoilta Covent Gardenista (suosikkipaikkojani!) tai Spitalfieldistä. Edullisempien löytöjen etsijän kannattaa suunnata esim. Camden Marketille, jossa voi tehdä myös hiukan ns. raffimpia löytöjä. Esimerkiksi omasta Spitalfieldsin käynnistäni täällä.

Tarjoushaukoille on Wembleyssä London Designer Outlet, josta löytyy nimensä mukaisesti merkkiliikkeiden outlet-myymälöitä. Wembleylle sujahtaa keskustasta metrolla noin puolessa tunnissa. Ihan kaikkia liikkeitä täällä ei ole, mutta esimerkiksi urheilijalle löytyy Nike, Adidas, Asics ja New Balance, lisäksi on esimerkiksi Replay, Guess ja Superdry. Kenkäkauppoja on useita, mm. Rockport, Clarks ja Kurt Geiger, ja niissä hintataso (outlet-alennusprosentit) hyvinkin kohtuullinen.

Jos mukana on enemmänkin urheilusta ja etenkin englantilaisesta jalkapallosta kiinnostuneita, voi samalla reissulla käydä tutustumassa Wembleyn stadioniin joko jalkapallomatsin merkeissä tai ihan vaan stadionkierroksella.

Kävin itse ensimmäistä kertaa London Designer Outletissä edellisviikonloppuna, ja etenkin kenkäostoksia voisin kuvitella tekeväni täällä toistekin. Shoppailukokemus ei ehkä ole ihan luksustasoa, mutta hintataso kyllä houkuttaa. 
Muita, hiukan kauempana Lontoosta sijaitsevia outlet-ostoskeskuksia ovat esimerkiksi
Näissä en ole itse käynyt, joten en osaa niitä arvioida, mutta tarkoituksenani on kesän aikana käydä ainakin Portsmouthissa, joten siitä ehkä sitten lisää joskus myöhemmin. Bicester Village on minulle valitettavasti hiukan liian kaukana ns. väärällä puolella Lontoota, kun itse asumme siis Lontoon eteläpuolella, mutta kaksi muuta ovat ihan kätevästikin saavutettavissa. Paikalliset tutut kehuvat Portsmouthia kivammaksi, mutta sehän on tietysti makuasia!

Onko sinulla hyviä ostosvinkkejä Lontooseen? Jaa ne kommenteissa!

No comments:

Post a Comment