April 07, 2016

Herkulliset vappukeksit

Vietin lomapäivää yhdessä Juniorin kanssa, tiedättehän, sellainen ihanan aurinkoinen päivä, aurinkoinen ja iloinen Juniori ja pelkkää riemua ja naurua - no ei mennyt ihan noin sitten oikeasti - mutta päivän ohjelmaan kuului siis myös hiukkasen leipomista, tällä kertaa herkullisia nonparellikeksejä. Ei varmaan blogin perusteella uskoisi, että meillä syödään tai ainakin yritetään syödä suurinpiirtein suhteellisen terveellisesti, eikä herkkuja todellakaan ole joka päivä tarjolla. Jostain syystä tänne blogin puolelle kuitenkin päätyy vain nämä herkuttelureseptit! 

Nonparellikeksit uppoavat taatusti lastenkutsuilla ja eikös näistä tule jo vappukin mieleen? Ohjeesta pitäisi tulla 30 keksiä, mutta meillä laadunvalvonta toimi taikinantekovaiheessa niin hyvin, että lopputulos oli hiukan vähemmän, reilu parikymmentä.

100 g voita
1,2 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljauutetta
1 muna
reilu desi erilaisia nonparelleja

Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokeri, lisää vanilja ja muna, sekoita. Lisää jauhoseos vähitellen, sekoita. Pyörittele taikinasta palloja, reilu ruokalusikallinen taikinaa per pallo, ja aseta pellille noin kolmen sentin välein. Paina kevyesti litteämmäksi. Paista noin 190 astetta 8 min.

Mukavia herkkuhetkiä!

No comments:

Post a Comment