April 03, 2016

Day Out in London

Ystävä tuli käymään pääsiäismaanantaina Lontoossa, ja treffasimme tietysti lounaan ja sightseeingin merkeissä. Koko pääsiäisen jännäsimme säätiedotusta, sillä maanantaiksi oli luvattu aikamoista myrskyä ja vesisadetta, mutta onneksi pilvet kaikkosivat ja tuulikin laantui ihan siedettäväksi jo aamun aikana, ja saimme nauttia oikeinkin mukavasta iltapäivästä.

Ja mistä näkymistä! Turistikohteenamme oli nimittäin The Shard, josta on henkeäsalpaavat näkymät yli Lontoon. Shard on kaikenkaikkiaan 310 metriä korkea, ja sen 72. kerroksessa 244,3 metrin korkeudessa on näköalatasanne, josta voi kirkkaalla ilmalla kuulemma nähdä Windsorin linnaan asti (en tosin bongannut tällä kertaa). Sisäänpääsymaksuun kuuluva audioguide kertoo paitsi Shardista, myös sieltä näkyvistä nähtävyyksistä, eli varsin kattava paketti Lontoota siis. Yläilmoista katsottuna Lontoon ja sen nähtävyydet sijoittuvat aika näppärästi kartalle, ja paikka toimisikin varmasti hienosti heti Lontoon-reissun alkuvaiheessa auttamaan kaupungin hahmottamisessa.


Shardin lähistöllä on muitakin käymisen arvoisia paikkoja, kannattaa esimerkiksi poiketa syömässä ja/tai ostamassa eväät tai muuten vaan katselemassa erilaisia herkkuja Borough Marketilla. Ravintoloita löytyy toki myös jokivartta pitkin kävellessä, esimerkiksi italialainen Strada on kiva. Vierestä löytyy myös Southwarkin katedraali ja sotalaiva HMS Belfast ja joen yli kävelemällä (vaikkapa Towerin siltaa pitkin) pääsee mukavasti Towerin linnaan kruununjalokivia ihastelemaan.


Mukavaa sunnuntaita!

No comments:

Post a Comment