March 22, 2016

Puutarhahommiin!

Kevään suurin puutarhapäivä piti olla pääsiäisenä, mutta eipä sitten maltettu pysyä poissa pihalta viime viikonloppuna, vaan auringon innottamina meidän oli ihan pakko päästä puutarhakauppaan ja pihahommiin. Tulos: kaksi valtavaa säkkiä multaa, kevätesikoita, vihannestaimia ja siemeniä.

Etupihan ruukkujen syklaamit olivat talven aikana mystisesti kadonneet, joten callunat saivat uudet seuralaiset, pirteän pinkit kevätesikot. Callunat ovat kovin väsyneen näköisiä ja muutenkin mielestäni jotenkin syksyisiä, joten vaikka nyt piristyivätkin, niin katsotaan kevään edetessä, jos korvaan ne jollakin kesäisemmillä kukilla, kunhan puutarhamyymälöiden tarjonta tästä hiukan laajenee.
Korotettu kukka-&kasvimaamme ei talven jäljiltä ollut enää ihan niin korotettu, vaan kaipasi kipeästi lisämultaa. Melkein parisataa litraa teki ihmeitä, nyt näyttää taas paremmalta ja kasvimaa kutsuu työntämään sormet multaan. Tulppaanitkin ovat jo hyvässä kasvussa.

Ostimme kasvimaalle istutettavaksi myös muutaman taimen: pari kirsikkatomaattia (jotka siis eivät tänä vuonna villiinny), chilin, sipuleita ja paprikoita. Yöpakkaset eivät taida vielä olla ihan mennyttä talvea, tänäkin aamuna oli autojen ikkunat huurteessa, joten taimet viettävät vielä tämän viikon sisätiloissa ja pääsevät uuteen kotiinsa pääsiäisenä. Samoin kylvöt saavat vielä odottaa viikon-pari, sitten kasvimaalta etsitään kolot herneille, porkkanoille ja pavuille. Mies halusi vielä ehdottomasti ostaa basilikan siemeniä, vaikka minä olin jo nostamassa valmista tainta kärryyn. Katsotaan, miten tässä käy...

No comments:

Post a Comment