March 13, 2016

Leppoisa lauantai

Viikonloppuaamu. Aamupala yhdessä Juniorin kanssa. Itselle munakas eilisillan nyhtöpossujämillä, tomaatilla ja kevätsipulilla ja jogurttia myslillä, Juniorille periaatteessa samaa - hän vaan sekoittaa ne hiukan eri tavalla. Maistuisiko vaniljajogurtti hunajalla ja leseillä munakkaaseen käärittynä? Kuulemma tosi hyvää.

Aamulenkki aamusumussa. Juoksussa tuntuu talvitauko, pimeät illat ja normaalia kylmempi alkukevät, ja laiskuus, tietysti. Kalenterissa luki lauantaiaamulle puistojuoksu, mutta siirsinpä sitä nyt suosiolla eteenpäin keväämmälle.
Samaan aikaan toisaalla eli kotona Mies repii alas eteisen ja olohuoneen oviaukkoa, remontti etenee, eteinen ja koko alakerta avartuu. Sähkömies tulee ensi viikolla ja toinen remonttireiska seuraavalla laittamaan seinät ja katon kuntoon. Pääsiäiseksi pitäisi olla valmista,

Aurinko tulee esiin ja valaisee ja lämmittää päivän. Ihana kevätpäivä, aurinkolasit esiin, talvitakki on liikaa. Lähdemme koko perheen voimin reippaillen kylälle. Lounas uudessa (no, uudehkossa) ravintolassa. Pojat menevät parturiin. Käydään lihakaupassa ostamassa grillaustarvikkee. Vielä retken kohokohta - ensimmäinen käynti kirjastossa, josta saadaan samantien oma kirjastokortti myös Juniorille. Jalkapallokuvioinen. Juniori lainaa heti merirosvokirjan.
Kotiin viiletetään potkulaudalla ennätysvauhtia, mutta ei toki uutta lainakirjaa lukemaan, vaan naapuriin leikkimään. Minä nukahdan sillä välin kotisohvalle. 

Leppoisaa sunnuntaita!

No comments:

Post a Comment