March 30, 2016

Käsityönurkasta päivää - Virkattu flamingo

Työkaveri kävi käsityömessuilla ja esitteli uutta lintukäsityöpakkaustaan. Samantien tuumasin, että hitsit, nyt virkkuukoukku esiin! Tiedetään, kevät ja puutarha, mutta nyt ei voinut auttaa, kun on virkattava, niin on virkattava. Etenkin, kun vanhoja askartelulehtiä selatessani löysin vallan ihastuttavan flamingo-ohjeen. Kyllä, flamingo.
Flamingosta tuli kyllä hieno, vaikka itse sanonkin. En vaan nyt tiedä, jääkö tämä flamingo asumaan meille pysyvästi, sillä vaikka Juniori siihen nyt kovasti ihastuikin, niin minulla on vankka aavistus, että tämä rakkaus ei ole mitenkään pitempiaikaista. Onhan tuo flamingo vaaleanpunainen ("yök, tyttöväri"), ja pehmoleluja on kyllä ennestäänkin ihan riittämiin.

Tämä on tehty puuvillalangasta (3 x 50 g) nro 3 koukulla, ja valmiin flamingon korkeus on n. 43 cm, joista jalkoja on reilut puolet. Valitettavasti en onnistunut löytämään tätä ohjetta netistä, vaan ainoastaan lehden printtiversiosta. Jos ohje (englanninkielinen) kiinnostaa, niin voin valokuvata sen ja postittaa sähköpostitse.

Mukavaa kevätpäivää!

4 comments:

 1. Tosi hauskan näköinen flamingo. Eipä sitä tiedä kuinka rakkaaksi flamingo tulee :).

  ReplyDelete
 2. Ihana! Facebook-feediini tuli tällä viikolla uutispätkä, jossa esiteltiin keskosille virkattuja mustekala-unileluja, jotka tuovat vauvoille turvallisuuden tunnetta, kun he pikkukäsillä tarraavat lonkeroihin. Harvoin harmittaa yhtä paljon se, että en osaa virkata tai tehdä muitakaan käsitöitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Mielenkiintoista, mustekalan lonkeroihin on varmasti helppo tarttua pienilläkin kätösillä - ja tuohan nallen haliminen turvaa isommillekin. Ehkäpä flamingoni päätyy sekin vielä jonkin pienen turvaksi!

   Delete