February 28, 2016

Työpöydän uusi elämä

Kun päiväkotilapsesta syksyllä tuli pieni koululainen, oli ihan paikallaan katsoa lastenhuonetta taas hiukan erilaisin silmin. Pienet lasten pulpetti ja tuoli olivat hyvää vauhtia jäämässä tai oikeastaan jo jääneetkin pieneksi (ja siis päätyivät kiertoon), ja kun työhuoneremontissa vapautui minun vanha työpöytäni, oli siinä sitten seuraava projekti.
Työpöytä kun nimittäin oli ihan väärän värinen.

Sinänsä kaunis ja käytännöllinen ja hyvälaatuinen pieni työpöytä, mutta kun makumieltymykset ovat tässä parin viimeisen vuoden aikana siirtyneet tummasta puusta reippaasti vaaleampaan, ei pöytä sellaisenaan enää kelvannut äidin vaativaan makuun (eikä Juniorilta nyt kysytty, palataan asiaan muutaman vuoden kuluttua). Tuumasta toimeen siis, kalustemaalia pintaan. Olin kyllä aluksi aika epäileväinen kalustelevyn maalaamisen suhteen, mutta niin vain tähän tarkoitukseen suunnitellulla maalilla pinnasta tuli mielestäni tosi hyvä. 
Laitoin ensin pintaan pari kerrosta valkoista mdf-kalusteille tarkoitettua pohjamaalia (primer) ja päälle sitten vielä toiset pari kerrosta kerrosta varsinaista kalustemaalia (top coat). Ekan kerroksen vetelin tyhmyyttäni tietysti sellaisella pörröisellä telalla, virhe, kannattaa käyttää vaahtomuovista, tulee paaaljon tasaisempaa jälkeä eikä ehkä tarvitse ihan noin montaa maalikerrosta, kuin minä tarvitsin. Ainakin yksi kerros johtui ihan täysin tuosta alkutyhmyydestäni. Mutta oppia ikä kaikki.

Pöytähän on tietysti aina näin siistissä kunnossa (hah) ja siinä on (olisi) Juniorin hyvä piirrellä ja tehdä kouluhommia.

Reipasta sunnuntaita kaikille!

No comments:

Post a Comment