February 05, 2016

Suomi mielessä - Hyvää Runebergin päivää!

Oikein herkullista Runebergin päivää!

Runebergista tulee minulle aina ensimmäisenä mieleen Vänrikki Stoolin tarinat ja Edelfeltin sen inspiroimana maalaama teos Porilaisten marssi. Ja nimenomaan siis tuo maalaus, sillä tunnustan, että runoteoksen sisältö ei ole minulla ihan tuoreimmassa muistissa. Mutta kovin sotaisat mielikuvat siis! Vasta tämän jälkeen tulee mieleen Maamme-laulu, sekin toki samasta runokokoelmasta.

Taiteen lisäksi Runebergistä muistuu tietysti mieleen Porvoo, kesäinen Porvoon vanha kaupunki nupulakivineen ja vaaleanpunaisine Raatihuoneineen ja pienine putiikkeineen. Porvoo-päivä kuului Suomessa asuessa kesäperinteisiin, samoin ennen joulua kävin usein Brunbergilla hakemassa jouluherkkuja.
Nyt täällä Englannissa asuessa Runebergin leivos on mukava tuulahdus kotimaasta. Osa kotimaan perinnettä, jonka haluaisin siirtää myös Juniorille. Onneksi meillä on täällä aktiivinen Suomi-koulu-verkosto ja Suomalainen Kirkko, jotka auttavat meitä ulkosuomalaisia tässä ja monessa muussa. Ja tietysti ihan mahtavat Suomi-Äitien ryhmät facebookissa. Kiitokset kaikille teille!

Herkutellen siis viikonloppuun. Ja kyllä meillä vietetään viikonloppunakin leipomispäivää, ne laskiaispullat, ne laskiaispullat...

Mitä mielikuvia Runeberg teissä herättää?

Mukavaa viikonloppua!

No comments:

Post a Comment