February 07, 2016

Luksusta Lontoossa

Terveisiä taas Lontoosta, aarteiden keskeltä! Vietin eilen lauantaina Lontoo-päivää, tässä tuoreita kuulumisia ja matkavinkkejä tänne tuleville.
Victoria and Albert –museossa pääsee kevään aikana intialaisen luksuksen makuun Bejewelled Treasures –näyttelyssä. Esillä on aivan uskomattomia aarteita, olin täysin lumoutunut näiden upeiden jalokivien edessä! Harvemmin sitä pääsee ihailemaan 17 karaatin täysin virheetöntä kirkasta timanttia - ja esillä on tätäkin suurempia, värillisiä timantteja. Puhumattakaan helmistä, smaragdeista, rubiineista, spinelleistä... Valokuvaus tietystikin kielletty, joten ensimmäinen kuva on näyttelyn kirjan kannesta ja toinen kuva on ihan vaan esimerkki museomyymälän korutarjonnasta - kuvitelkaa nämä timantit kirkkaiksi ja oikeiksi, sellaisia oli näyttelyssä esillä. Bejewelled Treasures on esillä 10.4. asti eli vielä ehtii talvi- tai pääsiäislomalla. Menkää, hyvät ihmiset, menkää katsomaan tämä! Loppuvuodeksi samaiseen museoon tulee näytille alusvaatteita, ja museon tuntien sekin näyttely tulee olemaan upea. Esillä 16.4.16- 12.3.17.
Museokierroksen jälkeen suuntasin  - Oxford Streetille. Sanon aina kaikille Lontoon-kävijöille, että jos tulette ostoksille, niin älkää suotta menkö Oxford Streeting tungokseen, vaan menkää esimerkiksi Westfieldin ostoskeskukseen, siellä kun on kaikki samat kaupat ja enemmänkin mukavasti väljissä sisätiloissa. Jos siis olette ihan oikeasti ostoksilla. Jos haluatte vain nähdä kuuluisan Oxford Streetin, niin se on tietysti eri asia, sinne vaan! 

Mutta sieltä siis kuitenkin itseni löysin, Marble Archilta, josta lähdin kävelemään ostoshelvetin syövereihin. Top Shop, Wallis, Marks&Spencer, Selfridges... Onneksi ei nyt ollut ihan järjetön ruuhka ja kadulla mahtui ihan oikeasti kävelemään, kesällähän se ei tuolla juurikaan onnistu.
Olette ehkä saattaneet kuulla kahvilaketjusta nimeltä Le Pain Quotidien. Sitähän kovasti hehkutetaan terveellisen ruoan tyyssijana ja luksusihanana kahvilana. Ketjulla on Lontoossa useampikin kahvila, Oxford Streetiä lähin kahvila on North Audley Streetillä, joka on siis parin minuutin kävelyn päässä Oxford Streetillä. Minä poikkesin aamuskonssilla Knightsbridgessä V&A:n lähistöllä, ja olihan tuo lämmin speltti-kvinoaskonssi hillolla ja ricotalla tosi namia. Muuten suoraan sanottuna ketju on minusta kalliinpuoleinen eikä edes kovin viihtyisä, tekstiilien puute tekee paikasta melko meluisan ja puutuolit ovat kovia istua. Mutta jos luomuruoka kutsuu, niin käykää ihmeessä kokeilemassa!

Oikein mukavaa sunnuntaipäivää!

Linkkejä:

3 comments:

 1. Kiitos vinkeistä! Kesällä on taas tarkoitus tulla viikoksi. Olisiko sinulla suositella esim. Pizzapaikkaa, josta saisi myös gluteenitonta?
  Sushia tulee nimittäin syötyä aika paljon reissuissa ja tietysti salaattia. Ei paino ainakaan nouse;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiva, toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa! Gluteenittomista ravintoloista en valitettavasti osaa kyllä nyt kertoa kokemuksia, kun en itse gluteenia sietävänä ole huomannut panna asiaa merkille, mutta google kertoo, että kyllä löytyy. Kannattaa siis tsekkailla sieltä, kun tiedät tarkemmin, missä päin liikutte. Tällaisia löysin ainakin:

   Top 5 -pizzat: http://www.abouttimemagazine.co.uk/food/top-5-gluten-free-pizza-london/

   Top 10 -ravintolat, mutta nämä ovat keskustaa laajemmalla alueella: http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/restaurants/11597946/10-best-London-restaurants-to-eat-gluten-free-food.html

   Niin kuin tuossa jutussa sanottiin, niin isoista ketjuista ainakin Pizza Expressillä on tarjolla gluteenitonta pizzaa, Pizza expressejä löytyy melkeinpä mistä vain.

   Koitan katsella tässä vielä sillä silmällä kevään aikana :)

   Delete