February 26, 2016

Koulupuku nurkkaan!

Maailman kirjapäivä, mitä ihmettä, sehän on vasta huhtikuussa? No niin on – paitsi täällä Englannissa, jossa sitä vietetään maaliskuun ensimmäisenä torstaina – tai niin kuin meidän koulussa, tänään.
Maailman (tai siis Englannin) kirjapäivänä koululaiset voivat heittää koulupuvut nurkkaan ja pukeutua lempikirjahahmokseen. Päivä on tietysti lapsien kovasti rakastama iloinen päivä, eräskin työkaveri muisteli lämmöllä erilaisia kouluaikojen naamiaisasujaan ja päivänviettoa.

Meillä suomalais-eteläafrikkalaisessa perheessä oltiin tietysti huuli pyöreänä, että mikä kirjapäivä, mikä naamiaisasu, mitä ihmettä. Ja sitten kuviteltiin, että tämähän kuitataan taas tuolla hämis- tai vampyyripuvulla, ei mitään hätää. Vaan ei kuulkaa, hyvissä ajoin tiistaina Juniori sitten kertoo, että kuulemma ei saa pukeutua supersankariksi tai merirosvoksi tai miksikään pelottavaksi. Sinne meni meidän perheen suunnitelmat. Meillä ei taas tajuttu, kuinka vakava asia tämä on. Mutta onhan se tietysti erinomainen asia, että tälläkin tavalla lapsia kannustetaan lukemaan ns. oikeita kirjoja ja valitsemaan ihan oikea kirjahahmo. Niinpä äiti sitten kaahasi keskiviikkona ruokatunnilla siihen kauimmaiseen supermarkettiin, jossa tiesin olevan hyvät naamiaisasuvalikoimat, peukalot pystyssä ja muut sormet ristissä toivoen, että siellä vielä jotain olisi tarjolla.

Ja olihan siellä. Paljonkin. Olenko maininnut, että täällä tykätään kovasti järjestää lapsille erilaisia pukeutumispäiviä ja –juttuja, ja niinpä naamiaisasujakin on tarjolla runsain määrin? Onneksi. Koska en ollut halunnut luoda suuria ennakko-odotuksia, en tietenkään ollut keskustellut Juniorin kanssa, miksi hahmoksi hän haluaisi pukeutua. Niinpä sitten kiertelin hyvän tovin hyllyjen välissä pohtien, mikä olisi sellainen hahmo, jonka Juniori tuntisi ja josta tykkäisi – ja mikä puku olisi sellainen, että sitä tulisi sitten käytettyä toisenkin kerran. Loppusuoralle pääsi kaksi pukua ja toinen osoittautuikin sitten ihan täysosumaksi.
Kun kysyin Juniorilta, tietääkö hän, kuka on Kapteeni Koukku, ilme kirkastui ja innostus paistoi pienen pojan kasvoilta. Asia oli sillä selvä.

Se toinen puku oli Hassu Hatuntekijä, ja puku näytti kaupan mallinuken päällä tältä:
Onko teillä pukeutumispäiviä tai naamiaisjuhlia?

Hauskaa viikonloppua!

No comments:

Post a Comment