February 01, 2016

Instaviikonloppu

Hyvää maanantaita tai helmikuun ensimmäistä!

Takana reipashenkinen viikonloppu Suomi-kouluineen ja leikkitreffeineen sekä viimeaikojen sisustusviikkojen teeman mukaisesti kylppäreitä maalaten, niin kuin instagramin seuraajat ovat ehkä huomanneetkin. Olen siis instassa nimellä lifeinlondonbysusanna - tulkaahan seuraamaan!
Ihanat, ihanat Brightonin suomikoululaiset (tai oikeastaan vanhemmat) olivat leiponeet koulun kahvilaan aivan järjettömän mahtavia Runebergin torttuja. En todellakaan voinut vastustaa, ja kyllä täytyy ensi viikonloppuna pitää itsekin leipomisviikonloppua. Juniori ei ollut niin innostunut Runebergeista, mutta ajattelin, että koitetaanpa leipoa myös laskiaispullia, jospa ne uppoaisivat paremmin. Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että en ole ikinä, ikinä saanut pullia onnistumaan. En ilmeisesti vaan jaksa kohottaa tarpeeksi tai missä lie vika, kun pullistani (ja leivistänikin) tulee aina liian kovia. Vaan yrittänyttä ei laiteta, ja ehkä suunnitelmissa enemmänkin hauska puuhailutuokio Juniorin kanssa, kuin niinkään varsinaiset tuotokset (täytyy varmaan kuitenkin ostaa kaupasta jotain varapullaa...).

Kirjoitin ennen joulua Englannin poikkeuksellisen lämpimästä talvesta - ja nyt sitten eilen olikin jo meidänkin pihassamme ensimmäiset kevätkukat! Keltaiset krookuksethan sieltä pilkistivät, tai oikeastaan olivat jo ihan täydessä kukassa. Narsisseja on ympäristössä näkynyt jo pidemmän aikaa, mutta tässä oli nyt sitten meidän kotipihan ensimmäiset tänä keväänä. Niukin naukin tammikuussa, ajatella!

Viikonlopun huipennuksena sitten tartuin vielä maalitelaan ja maalasin alakerran vessaan ja yläkerran Juniorin kylppäriin tehosteseinät. Alakerran vessa on meillä "Afrikka-teemainen", joten seinään tuli sellaista etäisesti savannin mieleen tuovaa ruskeaa (Valsparin "Woven jute"), ja Juniorin kylppäriin sitten iloisen raikasta karkkimaista vihreää ("Art deco"). Etenkin vihreään olen ihan mielettömän tyytyväinen, se on juuri sellainen, kuin olin ajatellutkin - taputtaa itseään olkapäälle.

Iloisissa tunnelmissa siis alkavaan viikkoon - miten teidän viikonloppunne sujui?

2 comments:

  1. Yleensä hiivataikinoista tulee kovia, jos laittaa liikaa jauhoa (jo itse taikinaan ja jauhotetulta pöydältä tulee vielä lisää)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, kyllä me varmaan nyt taas viikonloppuna koitetaan, mutta jotain varapullaakin täytynee hankkia, hahaa :)

      Delete