February 13, 2016

Helmikuun herkkulakkoilut

Joku saattaa muistaa, kuinka kuun alussa julistin ”herkkulakkoa”. Ei ehkä siltä blogin viimeaikaisten postausten perusteella näytä, mutta herkkulakkoni on pitänyt.

Tällä kertaahan ei ole tarkoitus kieltää kaikkea herkuttelua, vaan säästää herkut erikoistilaisuuksiin. Työpaikan keksilaatikko on pysynyt kiinni, suklaapatukat ovat jääneet kauppaan enkä kahvilareissullakaan ole kahvin seuraksi ottanut kakunpalaa.
No, onhan se myönnettävä, että helmikuuhun on jo nyt mahtunut näitä erikoispäiviä. Runebergin päivää piti tietysti juhlistaa Runebergin tortulla (itse asiassa kahdella) ja viime sunnuntaina vietettiin ”laskiaistiistaita” laskiaispullien ja amerikkalaisten pannarien muodossa. Kieltämättä aika herkuttelupäivä, mutta onneksi päivään riitti myös runsaasti auringonpaistetta, ja pääsimme Juniorin kanssa kunnon potkulautailuretkelle.
Ja hiukan vaikeastitulkittava juttu oli viime lauantain Lontoo-päivän aamupäiväkahvin kera nautittu speltti-kvinoaskonssi. Tunnustan, että en tilatessa edes ajatellut, että skonssi olisi ”pulla” – vasta annoksen saatuani ja hillopurkkia katsoessani mieleeni juolahti ajatus, että onkohan tämä nyt sittenkään sallittua... Siinä vaiheessa skonssi oli kuitenkin jo pöydässä ja päätin, että kyllä on, tämä lasketaan sämpyläksi! Kompensaationa kieltäydyin kyllä sitten maanantaina työkaverin synttärikakusta.

Loppukuulle on vielä varattu pari herkkupäivää, joista toinen on tietysti jo huomenna – onhan huomenna ystävänpäivä. Vietämme sitä oman perheen kesken ja myöhemmin iltapäivällä menemme ystävien kanssa aikaiselle illalliselle (johon menun mukaan kuuluu siis jälkkäriksi suklaaherkkua).

Nyt hyvää viikonloppua!
Harvinaista - sininen taivas!


No comments:

Post a Comment