January 19, 2016

Valoa - osa II

Meillä on viime aikoina tapahtunut kodin sisustusmielessä oikein urakalla, on saatu toteutettua pari kauemmin muhinutta projektia ja lisäksi pari uuttakin ideaa. Aloitetaanpa niistä kauemmin mietityistä, ensimmäisenä "valot ja pari muuta sähköasennusta".

Pieni, mutta minua erittäin suuresti ärsyttävä juttu talossamme on ollut, että porrastasanteen lamppu on ollut väärässä paikassa. Pistoke oli asennettu keskelle huonetta - mikä valitettavasti portaista katsottaessa taas ei ollut keskellä, vaan noin seitsemän senttiä liikaa vasemmalla. Eli siis juuri tarpeeksi häiritsemään. Mies tilasi jo aikoja sitten kolme kattoon upotettavaa spottia ja tarkoitus oli asentaa ne vieri viereen portaiden yläpäähän peilin eteen. Vihdoin ja viimein viime viikolla sitten saimme sähkömiehen paikalle, ja hän ehdotti, että jospa asennetaankin ne lamput ei ihan vierekkäin, vaan hiukan isommin välein kattamaan koko tasanteen. Tottakai, hyvä idea, ja niin sitten tehtiin. Paljon parempi. 

Toinen samaisen sähkömiehen vihdoin toteuttama juttu eli yläkerran kylppäreiden peilikaappien valojen kytkeminen. Aikoja sitten ostettujen ja asennettujen peilikaappien valot saivat nyt siis sähköt ja liiketunnistimet eli ei enää öisiä valokatkaisimen etsintöjä - eikä kirkkaita valoja, sillä nämä peilikaappien valot ovat mukavan himmeät. Hiukan pohdiskelin, että millaisen discovaloshown kissat meille järjestävät öisillä retkillään, mutta mitä vielä, molemmat laiskurit nukkuvat koko yön liikauttamatta viiksikarvaakaan.

Valokuvat pelkistetyistä upotetuista spottivaloista tai kylppärin peilikaapista eivät taida olla niitä maailman inspiroivimpia, mutta ehkä auttavat kuitenkin hiukan hahmottamaan, mistä minä taas höpisen. Spottivalot sopivat hyvin talon linjaan, sillä meillähän on jo rakentajan asentamat spotit keittiössä ja kylppäreissä (kuten tuosta alemmasta kuvastakin näkyy), ja pelkistetty tyylihän on seki meidän juttu.

Tuossa Juniorin kylppärin peilikaapin yläpuolella on muuten Ikean keittiönkaapit, sellaiset ylöspäin avautuvillä ovilla varustetut. Asensimme ne ensin kylppärin takaseinälle, mutta siellä ne rajoittivat suihkuseinän kääntymistä ja muutenkin jotenkin tuntuivat isoilta. Siirsimmekin ne nyt sunnuntaina sivuseinälle ja tila tuntui heti paremmalta. Siinä sitten takaseinää paklatessani aloin miettiä, että josko sittenkin jotain väriä seinään...

PS. Jos joku ihmettelee, miksi tämä on osa II, niin osa I on meidän keittiön ledit, joista täällä.

No comments:

Post a Comment