January 27, 2016

Taidetta koteihin.

Avataanpa jälleen kotiovea sisustusprojektien merkeissä, tällä kertaa teemalla "väriä ja taidetta koteihin". Portaikossa on ollut isohko valkoinen tyhjä tila, johon oli jo pidemmän aikaa ollut haussa jonkinlainen väriläiskä. Tarpeeksi iso ja värikäs ja abstrakti ja mielellään Picasso (sanoi Mies). Itse asiassa Picassoja oltiin hankkimassa jo Suomen kotiin, tosin silloin tarkoitus oli hankkia pieniä ja mustavalkoisia.

No, aitoon ei ihan vielä ole varaa, mutta kun nyt tällä kertaa sopiva jäljennös löytyi, niin tilaukseenhan se laitettiin. Taulu toimitettiin kanvaasina, joten kehystäminen jäi meidän harteillemme. Emme halunneet kehyksiä, vaan pelkästään pingottaa taulun kehikon ympärille. Streched englanniksi, onkohan tuolle suomeksikin jokin termi?
Tammikuun alussa sitten vihdoin saimme taulun kehystämöstä ja, a vot, sehän sopi aiotulle paikalle ihan täydellisesti!

Taulu on siis asennettu porrastilan seinälle hiukan piiloon - mutta juju onkin juuri siinä: piilossaoleva taulu heijastuu hienosti portaiden ylätasanteen suuresta peilistä, ja toimii sitä kautta katseenvangitsijana myös alakerrassa heti taloon sisääntultaessa. Suuri peili ja taulu luovat myös illuusion lisätilasta tasanteen takana.

Taulu on eBaysta tilattu ja käsin maalattu kankaalle ja kehystetty sitten paikallisessa kehystämössä. 

No comments:

Post a Comment