January 21, 2016

Ruokavinkki - Englantilainen sunnuntailounas

Viikonlopun ruokavinkki - englantilainen Sunday Roast. Kanaa, nautaa, lammasta, possua - ei väliä, vaan maun mukaan kunnon paisti tai kokonainen kana, lisukkeeksi perunoita, parsakaalia, herneitä, porkkanoita, ruusukaalia, papuja, kukkakaalia - jälleen kerran maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Helppoa, vaan ei kovin nopeaa, aikaa kannattaa varata valmistamiseen parisen tuntia (lihasta ja lihapalan koosta riippuen).
Meillä nautittiin viime sunnuntaina Sunday roast kanasta. Mausta kana (suolaa, valkosipulia, rosmariinia...) ja laita uuniin, 170 astetta/kiertoilmauuni 150. Noin tunnin kuluttua lisää samaan vuokaan kasvikset, meillä tällä kertaa pikkuperunoita ja -porkkanoita ja ruusukaalia, reiluksi puoleksi tunniksi - kolmeksi vartiksi. Kasvikset saavat lisämakua lihan nesteistä. Nauti perheen ja ystävien kanssa, seuraksi myös lasi tai pari viiniä. Helppoa ja hyvää,

Täällä Englannissa vastaava lounas on tarjolla sunnuntaisin lähestulkoon jokaisessa itseäänkunnioittavassa pubissa. Tällöin tarjolla on luonnollisesti myös lisukkeena aitoenglantilainen Yorkshire pudding ja annos on kuorrutettu runsaalla paistinliemestä tehdyllä kastikkeella, tyypillisesti  annokseen kuuluu myös lihan täytettä eli stuffing,

Siitä oikeasta Sunday Roastista lisää wikipediassa täällä (englanniksi).

1 comment:

  1. Täytyy kokeilla ensi viikonloppuna. Tänään teen poronkäristystä, perunamuusia ja puolukkahilloa. Pojalla on kisaviikonloppu ja hän sai esittää ruokatoiveet.
    Meillä täällä remppasuunnittelut etenee ja tänään lähetän taas tarkennuspostia yhteen keittiöfirmaan. Saas nähdä, mitä tästä tulee:)

    ReplyDelete