December 06, 2015

Nähtävyyksiä: Victoria & Albert -museo

Kävin pitkästä aikaa vähän tuulettumassa Lontoon taide-elämässä. Kun koti ja työ ovat suurkaupungin ulkopuolella, tulee aika harvoin lähdettyä tuonne suurempaan vilinään näyttelyihin tai muihin juttuihin. Syksyllä seikkailimme keskustaan toki muutaman kerran koko perheen voimin, mm. Ripleylle, Ai Weiwein näyttelyyn ja kävimmepä Towerin linnassakin, mutta kyllähän se niin on, että jos haluaa ihan oikeasti nähdä jonkin näyttelyn, ei sinne ehkä kannata ottaa mukaan tuollaista vaahtosammuttimen kokoista, energistä pientä poikaa.

Eikä tähän tämänkertaiseen näyttelyyn taida kannattaa ottaa miestäkään mukaan. Kävin nimittäin Victoria & Albert -museossa katsomassa kenkiä! Shoes - pleasures and pain on kyllä ns. tyttöjen juttu. Vaikka mukana näyttelyssä on myös muutamat miesten kengätkin, ovat ne kyllä täysin sivuosassa, kun päähuomion vievät toinen toistaan kimaltavammat, korkeammat, futuristisemmat tai muutoin huikeammat naisten kengät. Näyttelyssä oli valokuvaus täysin kielletty, joten valitettavasti minulla ei ole teille näyttää esimerkkejä näyttelyssä olevista taideteoksista, mutta sanonpa vaan, että kyllä kannattaa käydä. Diorit, Louboutinit, Pradat, Westwoodit... Oijoi.

Lisää tästä näyttelystä täällä, esillä tammikuun loppuun.
Jos et ehdi tähän näyttelyyn, niin ei hätää, Victoria&Albert -museossa on aina esillä mielenkiintoisia designiin ja muotiin liittyviä näyttelyitä, esimerkiksi aion vielä ennen joulua ehtiä katsomaan Fabric of India -näyttelyn ja samoin ajatuksena on katsastaa intialaisia aarteita Bejewelled Treasures -näyttelyssä. Ja perusnäyttelytkin ovat kyllä ihan katsomisen arvoisia, ilmainen sisäänpääsy. Esillä muotia ja muotoilua plus blingblingiäkin löytyy jalokivihuoneista. Vaikka täällä en ihan niin usein käykään, on tämä Tate Modernin ohella ihan lempparimuseoitani.

V&A:n vieressä on muuten pari muutakin todella mielenkiintoista museota, joihin voi vaikka lähettää muun perheen siksi aikaa, kun itse koluaa V&A:ta. Eikä kannata unohtaa museokauppaa...

Victoria and Albert Museum

2 comments:

 1. Kiitti vinkeistä seuraavalle Lontoon reissulle!
  Täällä valmistaudumme itsenäisyyspäivään sekä omaan hääpäiväämme. Joulua unohtamatta... Käyhän kurkkaamassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olkaapa hyvät, toivottavasti tykkäätte! Sinulla oli siellä ihana salainen joulumaa oijoi, hyvää hääpäivää!

   Delete