December 08, 2015

Joulun tuoksua

Meillä alkoi naapurustossa jo heti kuun vaihteessa jouluvalojen ripustus, ja monessa talossa näkyy olevan jo kuusikin koristeltuna. Joulukuusikauppa käy täällä nyt vilkkaana, täällähän voi niitä oikeita joulukuusia ostaa myös ruukkuun istutettuna, jolloin kestävät hiukan pidempään.

Meilläkin ripustettiin jo jouluvaloja, mutta ei vielä pystytetty joulukuusta. Viime vuonna Simba-kissa kiipeili siihen siihen malliin, että hermot alkoi jo olla koetuksella. Joulupuuhissa kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tällaista joulumausteilta tuoksuvaa tunnelmanluojaa. Tämä syntyi kuivatuista appelsiineista ja mandariineista, kanelitangoista ja tähtianiksesta. Hedelmien kuivausohje on Kotivinkistä, tosin noita saa ainakin täällä ostaa ihan valmiiksi kuivattuina askartelukaupastakin.


Käyttämäni naru näyttää tässä hiukan rujolta, hassua, sillä luonnossa se ei minua häiritse yhtään, päinvastoin. Se on siis ihan ohutta juuttinarua, ei mitään merimiehenköyttä, niin kuin tuosta voisi ehkä kuvitella. Sen sijaan olisi varmaan voinut käyttää ihan ompelulankaa tai metallilankaa, tai kuumaliimalla ehkä pysyisi ilman lankojakin. Ensi kerralla sitten toisenlaiset viritykset, tänä vuonna tällaisilla tunnelmilla. Ulko-oven jouluseppele kaivetaan esiin heti, kunhan nämä myrskytuulet täällä väistyvät.

No comments:

Post a Comment