December 19, 2015

Joulukranssit 2015

Lauantai ja kuulkaapa ihan auringonpaistettakin! Näinä pimeinä kuukausina, kun töihin mennessä on pimeää ja töistä tullessa on pimeää, on kyllä ihanaa nähdä päivänvaloa, saati sitten ihan oikeaa auringonpaistetta! No, ei sitä kovin kauaa kestänyt, mutta sen verran kuitenkin, että ehdin tehdä pienen kävelylenkin ja kuvata teille tämän vuoden joulukranssimuotia.
Joulukranssit ovat tänä vuonna suuria ja runsaita, ja joukossa oli myös hauskoja ja kekseliäitä versioita, kuten vaikkapa tuo yläkuvan oikean alakulman pallokranssi, josta minulle tuli mieleen joulupallojen lisäksi myös pääsiäismunat ja ihan kesäisetkin tunnelmat.
On mukavaa nähdä, kuinka naapurusto on virittäytynyt joulutunnelmaan kransseihn ja jouluvaloin. Olemme monena iltana Juniorin kanssa kotiintullessa ajaneet pidempää reittiä naapuruston läpi ihan vaan jouluvaloja ihastellaksemme. Englantilaiset jouluvalot vilkkuvat ja välkkyvät, mutta enimmäkseen ainakin meidän alueellamme ovat kuitenkin ihan maltillisia ja hyvällä maulla toteutettuja. Oma lukunsa on sitten erilaiset jouluvalotempaukset, joita meidänkin kylällämme kuulemma on. Näissä siis talo on koristeltu yllinkyllin ja ylenmäärin erilaisilla valoilla ja koristeilla jonkin hyväntekeväisyyskampanjan hyväksi. Valoja ihastelevat voivat tehdä lahjoituksen suoraan talon pihalla olevaan (hyvin lukittuun) lippaaseen. Hyväntekeväisyydestä olen kirjoitellut muutamaan kertaan aiemminkin, joten ei siitä sen enempää tällä kertaa.

Onko teillä lukijoilla joulukranssi? Miellyttikö jokin näistä enkkuversioista silmää?

PS. Viimevuotinen kranssikatsaus täällä - ja olipa yksi tämän vuoden katsauksen kransseista miellyttänyt omaa silmääni jo vuosi sitten.

No comments:

Post a Comment