November 11, 2015

Operaatio Joulun Lapsi

Näin joulun alla (kyllä, nyt voi jo sanoa näin) aktivoituvat tietysti kaikkien ostosparatiisien lisäksi myös erilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt. Olen joskus aiemminkin kertonut, kuinka täällä Englannissa hyväntekeväisyydellä on huomattavasti suurempi ja näkyvämpi rooli ihan jokaisen arjessa. Erilaisia second-hand -kauppoja on pilvin pimein ja vaatetta ja muuta tavaraa kerätään ihan kotiovelta noutamalla ja keräyksiä löytyy ihan varmasti jokaiselle, joka vaan haluaa osallistua.

Myös koulussa hyväntekeväisyys näkyy. Rahaa kerätään paitsi koululle itselleen, myös koulun kautta muihin hyviin kohteisiin. Tänä syksynä on ollut jo ainakin ruokakeräys ruokapankille sadonkorjuujuhlan merkeissä ja koulun tukiyhdistyksen elokuvailtapäivä koulun tukemiseksi, ja tahti siis nyt vain kiihtyy. Tällä viikolla esimerkiksi lapset saavat tuoda kouluun nallen, lahjoitusta vastaan tietysti, suositus vähintään yksi punta. Koulun omien keräysten lisäksi koulun kautta voi osallistua myös muihin keräyksiin, kuten nyt esimerkiksi kenkälaatikkokeräykseen eli Operation Christmas Child -keräykseen.

En osallistu niin kovin moneen keräykseen, mutta tähän lähden mukaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Keräyksessä pakataan lahja kenkälaatikkoon ja Samaritan's Purse -järjestö toimittaa lahjan apua tarvitsevalle lapselle. Lahjan antaja voi valita, kokoaako lahjan tytölle vai pojalle sekä lahjansaajan ikähaarukan. Itse kokoan pakettia 10-14 -vuotiaalle tytölle.

Suomessa vastaava keräys kulkee nimellä Operaatio Joulun Lapsi ja sen organisoi Patmos lähetyssäätiö. Lahjat toimitetaan Suomesta Romaniaan ja Moldovaan. En ole kaikista (itse asiassa monestakaan) asioista Patmoksen kanssa samaa mieltä, mutta tähän keräykseen kyllä kehotan kynnellekykeneviä osallistumaan. Keräysaika on NYT, useissa keräyspisteissä paketin viimeinen jättöpäivä on 15.11.

Lisätietoja Suomen Operaatio Joulun Lapsesta - Englannin vastaavasta lisää täällä.

No comments:

Post a Comment