November 17, 2015

Joululahjalaatikko

Kerroin viime viikolla kokoavani pakettia Operaatio Joulun Lapsi -kampanjaan,  ja nyt se on siis vihdoin valmis. Lahjan kokoaminen osoittautui näin ensikertalaiselle lopulta aika haasteelliseksi, laatikko on nimittäin yllättävän pieni! Voi toki olla tällaisen isojalkaisen harhaa, mutta kyseinen kenkälaatikko taitaa ihan oikeasti olla ennemminkin lasten kengille kuin aikuisten... Ihan kaikkea ajattelemaani en siis saanut laatikkoon mahtumaan, mutta aika paljon kuitenkin.
Toinen haaste tulikin sitten siitä sisällöstä. Minulla oli aika selkeä ajatus, mitä laatikkoon laittaisin, mutta sitten tulikin tenkkapoo. Paitsi koko, niin myös annettu ohjeistus kun tulikin yllättäen vastaan. Tai ohjeistuksen erilaisuus, nimittäin suomalaisissa ohjeissa ehdotettiin ohuen paidan lisäämistä pakettiin, mutta englantilaisissa sitä ei mainittu - ja sitten olikin vielä maininta, että "ei muita kuin mainittuja vaatekappaleita" eli käsineet, huivi, sukat (suomalaisissa ohjeissa siis tässä listan jatkona oli se paita). Ja minä kun olin ajatellut parin vaatekappaleen lisäämistä laatikkoon! No, lopulta kyllä lisäsin kuitenkin mukaan laatikkoon pitkähihaisen punaisen paidan, jonka helmassa on kaunis pitsi. Toivottavasti se löytää tiensä perille.
Varsinaista wow-lelua/kappaletta ei laatikkoon ehkä nyt tullut (leikkiikö 10-14 -vuotiaat vielä leluilla?), mutta katseenvangitsijaksi laitoin (tasa-arvonaisena) vaaleanpunaisen muistikirjan, jonka kannessa on teksti "ole itsesi, usko itseesi". Vihon alta laatikosta löytyy hiusklipsejä, pöllökolikkopussukka, pieni kukkapenaali, jossa kyniä, värikyniä ja sellaista, samanlaisin kukin koristeltu toinen muistikirja, kukkatarroja, perhostarroja, hiusharja, hammasharja, hammastahna, dödö, pesulappu, laventelisaippua ja suht iso karkkipussi. Ja se paita.

Tavaroiden lisäksi laatikkoon sujahti yhdessä Juniorin kanssa täytetty kirje (valmis lomake siis),  jossa kerrotaan meistä lähettäjistä - tai siis lähinnä Juniorista. Mistä ollaan ja lempipuuhat ja sen sellaista. Meillä olikin oikein hauska hetki Juniorin kanssa kirjettä kirjoittaessa.

Vaikka lahjapaketin kokoaminen ei siis mennytkään ihan niin suitsaitsukkelaan, mitä ensin luulin, koin laatikon sisällön miettimisen ja hankkimisen ja etenkin pakkaamisen mukavana johdatuksena jouluun. Taisinpa jotain joululaulua siinä hyräilläkin... Ehdottomasti siis mukaan myös ensi vuonna. Ja nyt glöginkeittoon!

No comments:

Post a Comment