October 24, 2015

Kehittyneempää maksuliikennettä

Sarjassamme Englannin kummallisuuksia. Saatatte ehkä muistaa, kuinka kerroin mielestäni täkäläisten ihan oikeasti aikas näppärästä veroilmoituspalvelusta. Ja kuinka sain veronpalautusta - ihan tuli shekki postissa kotiin. Molemmista täällä.

No, tällä viikolla sitten muistin yhtäkkiä, että himskatti, se shekkihän on vielä lunastamatta. Kuinkahan paljon näitä muuten jää lunastamatta? Se nimittäin pitää lunastaa kuuden kuukauden sisällä. Ei muuta kuin shekki kassiin – ja varmuuden vuoksi passi ja melkein otin sen kuuluisan kaasulaskunkin, mutta en nyt tähän hätään sellaista löytänyt – ja kohti pankkia. Ja mitä sieltä löysinkään? Todellakin, shekkien tallennusautomaatti!

Kyllä, automaatti shekkien rahastamista varten. Täälläkin maailmankolkassa on ilmeisesti jossan vaiheessa havaittu, että shekit ovat jokseenkin työläitä, mutta sen sijaan, että täällä olisi missään vaiheessa harkittu näistä muinaisista maksuvälineistä luopumista, on täällä päinvastoin kehitetty lisää teknologiaa näiden paperinpalasten käsittelemiseksi.

Homma toimii niin, että ensin täytetään paperilipuke (kyllä, paperia, ihan kynällä) ja sitten tämä lipuke syötetään yhdessä shekin kanssa automaattiin ja sitten vielä työnnetään pankkikorttikin sisään masiinaan. Automaatti sitten hetken raksutettuaan tunnistaa lipareen ja shekin tiedot ja tallentaa rahat automaattisesti tilille. Ja ihan siis jo seuraavana päivänä. Tai ainakin siis näin sen pitäisi toimia, en ole vielä tilitietoja tarkistanut.

Kyllä teknologia on sitten ihmeellistä!

Toim huom. Haluan huomauttaa, etten tällä(kään) kirjoituksella mitenkään halua vaikuttaa siltä, että pitäisin Iso-Britanniaa millään muotoa vanhanaikaisena tai vastaavasti Suomea kehityksen kärkimaana, vaan haluan ihan viattomasti ja puolueettomasti tuoda esiin näiden kahden maan erilaisia näkökantoja maksuliikenteen kehittämiseen.

No comments:

Post a Comment