October 22, 2015

Kahvia ja maitoa

Olette varmaan huomanneet, että minä tykkään käydä kahviloissa. Lompakosta löytyy kolmen kahvilan kanta-asiakaskortti ja päivän lounas on vähän liiankin usein latte ja panini. Siksi voikin olla pieni yllätys, että en sitten kuitenkaan ole sen kahvin suhteen niin turhantarkka.

Ennen muinoin join suodatinkahvini mustana ja ilman sokeria, mikä kuulemma oli "naisille epätyypillistä" (erään proffani kommentti). Sittemmin, ei tosin tämän kommentin vuoksi, olen alkanut lisäämään kahvini joukkoon lorauksen maitoa, mutta kyllä se mustanakin menee. Sokeria lisään vain, jos eteen sattuu normaalia kitkerämpi kupillinen. Sekin siis yleensä kyllä uppoaa.

Jossain vaiheessa sitten kuvioon astui espresso, johon tapaan päättää ravintolaillallisen. Juon sen ihan sellaisenaan ilman sokeria, shottityyliin. Mukava päätös hyvälle aterialle, hyvä ruoansulatukselle ja myöskin selvittää hiukan ajatuksia, jos vaikka on tullut nautittua hiukkasen liikaa ruokajuomia.
Nykyisin olen enemmän latteihminen. Sehän on siis kaksi desiä kuumaa maitoa ja tilkka vahvaa kahvia. Juon sen rasvattomaan maitoon tehtynä (englanniksi muuten "skinny latte"), kun olen rasvattomaan maitoon muutenkin tottunut. Maidon suhteen olenkin tarkempi kuin kahvin, rasvaton maito nyt vaan maistuu minusta paremmalle kuin täysmaito. Kahviloissa lattensa voi myös maustaa erilaisilla makusiirapeilla ja tietysti näin halloweenaikaan Starbucksin kurpitsalatte on ihan ehdoton, nam nam.

Vaikka kahvilan kahvi tietysti onkin ihanaa, ei vähiten kahvilassa istumisen vuoksi, ovat elämän tosiasiat (eli ajanpuute ja sittenkin valitettavan rajalliset rahavarat) ajaneet minut myös pikakahvimaailmaan. Sitä perinteistä pikakahvimurukahvia en sentään juo, siinä menee minun rajani, mutta nescafen latte- ja cappuccinojauheet ovat kyllä kovassa käytössä. Näistä sekoittelen itselleni aamuisin termarikahvin, jota sitten nautin autossa liikennevaloissa istuessani.

Ei siis niin kovin nokonuukaa, mitä kahvia kupista löytyy. Sanottakoon vielä, että vaikka täällä Englannissa asustankin, niin teetä en ole vieläkään oppinut juomaan, kahvia sen olla pitää.

Miten sinä juot kahvisi?

2 comments:

  1. Olen kahvin suurkuluttuja. Kahvin pitää ehdottomasti olla tummaa paahtoa ja usein jauhatutan sen kaupassa itse. Nytkin Tukholmasta lähti kahvimaistiasta mukaan. Punaisesta Taika- mukista hujautan aamuisin 2,5 dl rasvattomalla maitotilkalla höystettyä kahvia kurkkuuni. Töissä vaalea paahto ei maistu, mutta kahviossa otan lattea. Juu ja kotiin päästyäni keitän kahvit, totta kai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se vaan niin on, että suomalaiset ovat kahvikansaa :)

      Delete