September 02, 2015

Yläilmoihin

Jokavuotiseen tapaan vietin syntymäpäivää tänäkin vuonna jossain vaiheessa kesää, ja vaikka kovasti koitin piiloutua ja unohtaa koko merkkipäivän, ei se ihan kokonaan onnistunut. Minulla on siitä(kin) ihana mies, että synttärit muistetaan joka vuosi (joululla ei nyt niin hirveästi sitten olekaan väliä). Tänä vuonna sain valkoisen kirjekuoren. Ja kirjekuoren sisällä oli kuumailmapallolento.

Lomareissulta palattuamme suuntasimmekin sitten heti seuraavana aamuna ennen kukonlaulua Virgin Balloonsin Fernhurstin lähtöpaikalle ja yläilmoihin.


Nousu yläilmoihin oli yllättävän pehmeä, en edes huomannut, kun jo olimme irtautuneet maasta. Hiljaisessa aamussa oli mukava ihailla Sussexia lintuperspektiivistä, etenkin hämmästelimme uima-altaiden ja tenniskenttien runsasta määrää. Noin 2200 jalan korkeudessa kuulimme selkeästi lampaiden aamujorinat maan pinnalta.

Hiukan alle tunnin lennon jälkeen laskeuduimme (golfkentälle) ja pakkasimme pallon. Parinkymmenen ihmisen voimin se kävi sutjakkaasti ja oli matkustajille tietysti mukava osa kokemusta.
Ei voi muuta sanoa, kuin että olipas mukava tapa matkustaa, kannattaa kokeilla!

2 comments:

 1. Hauskan lahjan sait puolisoltasi. Olen monta kertaa miettinyt uskaltaisinko lähteä kuumailmapallon kyytiin. Pelkään hieman korkeita paikkoja ja sitä, että siihen palloon tulisi reikä ja se tippuisi alas. Mutta kyllä noi maisemat on upeat.

  Muuten edelliseen postaukseen liityen. Eräs tuttava perheemme kävi varmaan viitenä vuonna peräkkäin samassa paikassa ja hotellissa ja he perustelivat sillä, että koska paikka oli hyvä ja lapsetkin jo oppivat missä mikäkin paikka on. Enkä mä voi kauhesti sanoa siihen mitään. Meillä kesälomat menee suurimmaksi osaksi mökillä, joten samassa paikassa mekin vietetään lomaa joka vuosi :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä todella mukavaa ja tasaista kyytiä, ja pallossa on käsittääkseni jonkinlaiset laskuvarjosysteemit kyllä reikien varalle eli siitä vaan!

   On kyllä todella hyvä paikka, jos viisi kertaa samaan paikkaan lähtee, mutta mikäs siinä :) Itse olen kyllä tainnut tuon yhden kolkan Teneriffaa nyt nähdä, eli ensi vuonna sitten kyllä johonkin muualle. Kesämökkiloma Suomessa kuulostaisi kyllä hyvinkin houkuttelevalta!

   Delete