August 01, 2015

Sadonkorjuuaikaa

Kuukausien "uurastus" alkaa tuottaa tulosta, tässä tapauksessa siis satoa. Onneksi tuo meidän puutarhamme on niin pieni, ettei sen parissa puuhastelu todellakaan ole ollut iso vaiva, päinvastoin. Tässä yhtenä päivänä olikin sitten sadonkorjuun aika!


Saaliina nyt papuja ja porkkanoita - porkkanat päätyivät samantien masuihin Popsi, popsi porkkanaa -laulun siivittäminä ja pavut kattilan kautta ilta-aterialle. Pavut ovat tänäkin vuonna kääpiölajiketta, joka siis tarkoittaa, ettei kasvi kasva niin kovin korkeaksi eli ei tarvitse tukea, mutta tuottaa ihan normaalin kokoisia vihreitä papuja. Kätevää.

Kirsikkatomaatteja odotetaan vielä pari päivää, meillä on siis kasvamassa sekä punaista että keltaista lajiketta. En kyllä muista, kumpi kasvi on kumpi, mutta ei se mitään, kumpikin kasvi on nimittäin kasvanut kirjaimellisesti miehen mittaiseksi ja oksat ovat siis suloisesti sekaisin eli eipä noista ota selvää. Olisi ehkä kannattanut vähän karsia ja ohjailla kasvua heti keväästä lähtien... Testitomaatit ovat oikeinkin maistuvia.

Olen vähän koittanut ottaa tämän kesän kokemuksista opiksi ensi kevättä silmälläpitäen. Tämähän on meidän ensimmäinen kesämme tässä puutarhassa. Esimerkiksi jos chiliä tai paprikaa kasvatetaan ensi vuonna, niin ostan taimet valmiina ja ajoissa. Tänä vuonna nimittäin siemenestä kasvatettuina ne eivät edelleenkään ole kymmentä senttiä korkeampia eli sato-odotukset ovat niiden suhteen ihan olemattomat. Taitaisi kasvihuone olla niille paikallaan. Mutta herneitä, niitä löytyy ensi vuonna varmasti pihasta tämänvuotista enemmän, olivat nimittäin kohderyhmässä "vaahtosammuttimen kokoiset" ihan jymymenestys.

Miltä teidän satotilanteenne näyttää?

No comments:

Post a Comment