July 18, 2015

Akateemisia juhlia

Pääsimme perjantaina osallistumaan aikas ihanaan ja hauskaan tapahtumaan, nimittäin valmistujaisiin. Koulujen lukukausi päättyy täällä Englannissa näin heinäkuun loppupuolella ja tietystikin kaikkia koulunsa päättäviä juhlitaan. Meidän tapauksessamme siis Juniorin esikoulun päättymistä.
Kyllä vain. Päiväkodissa oli todella nähty vaivaa ja tehty upea juhla. Lapsilla oli yllään hienot akateemiset hatut ja viitat, kuten asiaan täkäläisittäin kuuluu. Katsomoon oli katettu valmiiksi useampikin paketti nenäliinoja vanhempia varten. Ja olihan se liikuttavaa nähdä, kuinka kolme-nelivuotiaat kukin vuorollaan nousevat korokkeelle, vilkuttavat äidille ja isälle, kättelevät opettajaa ja saavat oman todistuksensa. Meidän perheessä kyllä mahdolliset silmienkostumiset laitettiin iltapäiväauringon piikkiin.

Todistustenjaon jälkeen nautittiin välipalaa (huokaus, kyllä vaan, näin pienestä täällä lapset oppivat englantilaisen ruokakulttuurin - no, tämä oli nyt kuitenkin juhla eli vain yksi päivä) ja sitten olikin ohjelmassa taikurin esitys. Tällä taikurilla oli muuten ihan oma taikasanansa - banana pants! Se olikin niin voimakas taikasana, että narukin jähmettyi ilmaan.Isommilla koululaisilla alkoi nyt siis kesäloma, meidän Juniorimme jatkaa vielä päiväkodissa, kunnes syyskuussa on aika mennä isoon kouluun.

On muuten aika hassua tehdä postaus Juniorin juhlasta julkaisematta kuvaa Juniorista tai muista lapsista, pahoittelen kovasti, mutta tämä on meidän perheen päätös, että Juniori ei naamallaan blogissa eikä facebookissa seikkaile, toivottavasti ymmärrätte tämän. Täällä suhtaudutaan muutenkin tiukasti lasten kuvaamiseen, esimerkiksi päiväkodin joulujuhlassa kuvaaminen oli kielletty kokonaan, ja usein, jos kuvaaminen onkin sallittu, niin kuvien julkaiseminen somessa tms. ei ole.

Näissä tunnelmissa mukavaa viikonloppua kaikille!

No comments:

Post a Comment