June 10, 2015

Pyörät pyörii näin, aina eteenpäin!

Mihin se ihana kesä hävisi?! Täällä oli viikonloppuna ihan aurinkoista, mutta nyt taas kärvistellään kylmässä ja tuulessa. Viikonloppua vietettiin lämpimästä nauttien ja pikkupuuhia tehden, pyöräiltiin ja pelailtiin jalkapalloa ja ihan vaan istuttiin terassin pöydän ääressä ja väritettiin värityskirjan kuvia yhdessä Juniorin kanssa.

Juniorihan siis oppi viime viikolla ajamaan polkupyörällä ihan ilman apupyöriä, joten pyöräily on nyt ollut meidän jokailtainen harrastuksemme. Pienen pojan kasvoilta paistaa niin aito riemu ja onnistumisen ilo - "minä osaan!"- että sydän ihan pakahtuu. Samalla tietysti on mukana pieni pelko, sillä pyörätiet ovat täällä meilläpäin aika vähissä, ja niiden puuttuessa pientenkin lasten pitäisi ainakin teoriassa pyöräillä autoliikenteen seassa. Toistaiseksi kuitenkin mennään onnellisina ihan omalla pihatiellä, eikä edes haaveilla sen pidemmistä pyöräretkistä.

Itsekin kaivoin polkupyörän varastosta ja polkaisin sunnuntairetkelle lähistön pieneen Reigaten kaupunkiin. Pyörä parkkiin puiston parkkipaikalle ja jalkaisin pääkadun putiikkeihin. Reigate on vähän paremmin toimeentulevan väestön aluetta, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että kaupungista ei niitä ihan edullisimpia vaateketjuja löydy. Topshopin, Nextin ja River Islandin sijasta kaupungista löytyy muun muassa Jigsaw, Phase Eight ja East. Pyöräilijän ei onneksi tarvitse ostoksia tehdä, joten tyydyin vaan katselemaan. 

Kuvat ovat tällä kertaa vähän vanhempia eli viime syksyltä, ei ole sentään vielä tuollaista kukkaloistoa täällä.

Reilu puoli tuntia pyöräilyä suuntaansa tuntui ihan mukavalta, vaikka siis toki aika suuren osan matkasta jouduinkin pyöräteiden puuttuessa ajelemaan autojen seassa. Varovasti ja kypärä tiukasti päässä.

Sain Lillestä ihan uuden vaihteen juoksuohjelman suhteen ja olen taas ihan nauttinut juoksemisesta. Nyt on menossa ohjeman viimeinen viikko eli ensi viikolla pitäisi sitten pystyä jo vetämään se koko vitosen lenkki kokonaan juosten.

Liikunnallisten terveisten myötä kepeää keskiviikkoa!

3 comments:

 1. Hei! Nätin näköistä siellä Reigatessä. Ollaan muuttamassa miehen työn perässä Lontoon lähelle johonkin pikkukaupunkiin, joten kovasti on mietinnän alla, mikä olisi paras paikka asua, jos haluaa Lontoossa käydä töissä. Etsitään paikkaa, jossa olisi hyviä alakouluja, ja Reigate olikin mun listalla, mutta nuo eliittiliikkeet ei oikein innosta... muita paikkoja, joita olen miettinyt, on esim. Fleet, Alton, St Albans, Cambridge, Reading jne. Mitä itse suosittelisit, mistä paikoista sinulla on kokemusta? Jokin pienempi kaupunki olisi kiva, jossa olisi ihan normikauppoja mutta kuitenkin vähän varakkaampi paikka joten parempia kouluja ja turvallisempi asuinalue on etsinnässä. Kiva lukea sun kokemuksia blogisi kautta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vaan, Reigate on kyllä viehättävä pieni kaupunki. Jos miehesi on töissä Lontoossa, kannattaa katsoa ensin kulkuyhteydet eli mikä on Lontoossa se työpaikkaa lähin juna-asema ja mistä sinne on hyvät ja mahdollisimman vaihdottomat yhteydet, ja miettiä, kuinka kauan on valmis ajastaan istumaan junassa ja muussa kulkuneuvossa. Junat ovat usein myöhässä ja metrossa huoltotöitä tai muita katkoksia, eli mahdollisimman selkeä työmatka on ihan ehdoton juttu. Muuten jokaisessa kaupungissa on puolensa ja ne hyvät ja huonommat alueensa. Omat kokemukset ovat valitettavan rajalliset, mutta esimerkiksi Epsom on kiva ja siitä on alle puolen tunnin junamatka Waterloon asemalle, jos se on keskustan päässä hyvien yhteyksien päässä. Kannattaa kysellä vaikkapa facebookissa finnish people living in london -ryhmäläisiltä vinkkejä!

   Delete
  2. Kiitos vinkistä, kyselen myös sieltä!

   Delete