June 06, 2015

Matkalla: Lille - osa II

Palataanpa sitten kuitenkin vielä tämän postauksen verran Lilleen, Ranskaan, jossa siis vietin viikonloppua. Aiemmin samasta reissusta täällä.

Lauantaina illalla totesin, että ei se suunnittelematon hengailu taida kuitenkaan olla meikäläisen juttu, joten katsoin seuraavaksi päiväksi mukavan kävelyreitin kohti Lillen eläintarhaa. Siellähän sitä viettäisi mukavasti vajaan päivän, ja matkalla voisi käväistä vaikka Wazemmesin kirppikselläkin. Kivaa.

Niin varmaan. Suunnittelupuuhissani unohdin tarkistaa sellaisen pikkuseikan kuin sääennuste. Sunnuntaiaamu nimittäin valkeni melkoisen sateisena eli ei todellakaan mikään kävely-/eläintarha-/kirpputoripäivä siis. Vaan ei hätää, suunnitelmat uusiksi.

Lillen modernin ja nykytaiteen museo LAM. Aivan mahtava paikka! Nykytaiteen museot yleensä ovat. Lillessä taidetta on esillä myös museorakennusta ympäröivässä ihastuttavassa puistossa, mutta nyt tällä kertaa siis puiston veistokset jäivät sadesään vuoksi minulta näkemättä. Ehkä sitten toisella kerralla. Tällä kertaa siis vain sisätilojen perusnäyttelyt, jotka nekin olivat kyllä ilahduttavat.
Maurice Estéve: Presént
Allan McCollum: "Perfect Vehicles"


Modernista maailmasta sukelsin vielä hetkeksi vanhaan kaupunkiin ja sairaalamuseoonhttp://www.lille-guide.co.uk/sights/musee-de-lhospice-comtesse.html, joka ei tosin enää oikein jaksanut säväyttää, täytyy tunnustaa. Ihan kiva ja sympaattinen pieni museo ja ajankuvaus kyllä, soveltui mainiosti sunnuntai-iltapäivään, kun junan lähtöön oli vielä kolme tuntia, mutta paremmin se olisi kyllä sopinut vanhan kaupungin kierrokseen ja pikkuputiikkien koluamisen yhteyteen. Näihin tällaisiin tunnelmiin.
Mitä mieltä sitten Lillestä? Ihastuttava pieni ranskalaiskaupunki, nähtävää ja tehtävää riittää pitkäksi viikonlopuksi eli ihan hyvä breikki arjesta. Menisinkö uudestaan? Ehkä. Sitä ennen kuitenkin taidan käydä parissa muussa paikassa.

2 comments:

 1. Tylsä sade, kun pilaa kaikki hyvät suunnitelmat. Ihan kivan näköinen kaupunki, mutta tulisiko minun lähdettyä sinne, ehkä ei ihan lähi vuosina :).

  Minulla olisi sinulle myös haaste blogissani http://currykaneli.blogspot.fi/2015/06/matkoja-ja-haasteita.html ja haasteeseen vastaaminenhan on vapaaehtoista :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, Lille on ihan mukava pikkukaupunki, mutta eipä siellä sitten kuitenkaan ole nähtävää ja tehtävää niin hirveästi. Vähän sellainen "kun nyt olin tässä lähistöllä" -kaupunki - ja kun se on aika mukavasti tuon Eurostar-matka päässä.

   Kiitoksia haasteesta, laitetaanpa mietintämyssyyn! :)

   Delete