June 08, 2015

Leijailua - Kitesurfing

Olen ehkä saattanut joskus mainita, että Mies harrastaa lajia nimeltä kitesurfing, suomeksi leijalautailu. Itse en ole tätä hurjapäälajia kokeillut, mutta ajattelin nyt esitellä teille hiukan lajia, kun kävin kameran kanssa katsomassa Miehen lautailua Shorehamissa.

I might have mentioned that my husband has a dear hobby, kitesurfing. Not for me, thank you, but as me and my camera saw him kitesurfing one sunny day I wanted to share some of the fun with you, too.
Mikään "perhepäivä rannalla" -laji tämä ei ole, sillä leijalautailun edellytys on tietysti melkoisen navakka tuuli, ja tuuli ja ranta eivät tunnetusti ole kovin hyvä yhdistelmä. Suomeksi sanottuna siis ihan hemmetin kylmä, vaikka lämpötila oli reilut parikymmentä. Juniori ja minä katsoimme Miehen menoa hetken aikaa, mutta hilpaisimme kyllä aika pian suojaisemmille kaduille ja kaupungin puolelle. Shorehamista löytyi aivan ihastuttava ranskalainen kahvila Real Patisserie, jossa me herkuttelijat nautimme macaronseja ja vademamousseleivoksen. Mutta itse leijalautailijathan eivät tietenkään palele, ensinnäkin varusteena on kunnon märkäpuku, ja toisekseen tuo on sen verran rankkaa hommaa, ettei siinä oikein ehdi vilu tulla.
Varusteet kuntoon.
Veteen.
Menoksi.
Mies innostui lajista viitisen vuotta sitten lomaillessamme Tunisiassa, mutta kokeili vasta kaksi vuotta sen jälkeen Dubaissa. Lämpimissä vesissä on mukava leijailla, mutta kyllä Mies kovasti harrasti myös Suomessa - eikä suinkaan ollut ainoa lajin harrastaja. Ja ihan hyvä niin, sillä lajinahan tuo on sellainen, ettei ihan yksikseen kannattaisi vesille lähteä, vaan aina olisi hyvä olla kaveri mukana varmuuden vuoksi. Lisätietoa lajista Suomessa täällä.
Extreme sports a la Junior and me. Pistachio, raspberry, lemon macarons.
Nyt täällä Englannissa vakirannaksi on löytynyt Shoreham-by-Sea Brightonin kyljessä. Portsmouth on myös tullut Miehelle tutuksi, vaikka sinne onkin meiltä hiukkasen pidempi matka.

Oletteko te kokeilleet leijalautailua tai onko teillä muita hurjia harrastuksia?

2 comments:

  1. Aika usein olen törmännyt sukellusreisuilla leijalautailijoihin. Mä en moista uskaltaisi harrastaa. Mutta upean näköisiä temppuja jotkut osaa tehdä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ei ole meikäläisenkään laji todellakaan tuo, mutta Mies on ihan hurahtanut, ja voisihan sitä vapaa-aikansa ja rahansa huonomminkin sijoittaa, eli ihan hyvä näin. Tuollakin oli ainakin yksi lautailija, joka teki melkoisia hyppyjä, hui kauhistus! Onhan se sukelluskin kyllä aikamoista!

      Delete