June 16, 2015

Laiskotellen

Joskus on mukavaa olla tekemättä mitään. Vietimme viikonloppuna Juniorin kanssa tooosi laiskaa lauantaita. Ilmeisesti tuli Juniorillakin ihan tarpeeseen, herra nimittäin simahti perjantaina kauppareissun kotimatkalla autoon kello 18.55 ja inahti seuraavan kerran seuraavana aamuna klo 8.05. Unta siis tuli vedettyä ihan huolella.

Lauantaita siis vietettiin lastenohjelmien parissa, mitä nyt vähän leikittiin autoilla ja legoilla, tarkastettiin puutarhan kasvimaan tilannetta (Kuka tietää, voiko/miten paljon kirsikkatomaatteja voi karsia? Ovat aika hillittömän kokoisia puskia) ja rakennettiin pihalle jalkapallokeiloista, sählymailoista, parista pallosta ja leikkiharavasta ihan oma avaruusalus.
  

Sunnuntaiaamuun mennessä oltiinkin sitten levätty niin, että jalkapallotreenit kolmen vartin juoksenteluineen tulivat erittäin sopivaan saumaan. Vielä jatkettiin omilla pallopeleillä ja avaruusalusmatkalla omalla pihalla, leivottiin parit kakut ja käytiin reippaalla (kauppareissu-/) potkulautailuretkellä, ja leikkipuistossakin piipahdettiin.

Rento kotiviikonloppu siis. Olin kyllä suunnitellut meille mukavaa retkikohdetta, mutta vaikka kuinka siitä intoilin, ei Juniori kiinnostunut – hän halusi olla vain kotona ja leikkiä äidin kanssa. Taas hyvä muistutus, ettei aina tarvitse olla menossa ja keksiä erilaisia huvituksia, vaan tärkeintä on olla ja leikkiä yhdessä lapsen kanssa. No, viikonloppuna kyllä kurottiin umpeen tämä viikon aikana kertynyt äitiaikavaje, ja halittiin ja leikittiin ja – herkuteltiin itsetehdyillä mehujäillä.
Ja kun Juniori nukahti, jatkoin minä vielä muilla herkuilla. Chilicamembertia. Pähkinöitä. Englantilaista kinuskitoffeeta. Nam.

Miten teidän viikonloppunne sujui?

Ai niin, pesin minä ikkunat.

No comments:

Post a Comment