June 12, 2015

Kesän herkkuja

Lähimarketissa on sellainen sekalaisten kesäsesonkituotteiden hylly. Sieltä löytyy grillijuttuja, puutarhahanskoja, kesäastioita, picnic-vilttejä ja sen sellaista. Ja sieltä löytyi myös nämä.
Muistatteko te lapsuuden mehujäät? Meillä käytettiin oman pihan tuotteista tehtyä marjamehua. Punaista tai mustaa viinimarjaa. Kyllä oli hyvää!

Halusin tietysti siirtää perinnettä eteenpäin Juniorille, joten ostettavahan nuo oli. Vuosien varrella on selvästi tapahtunut tuotekehitystä, näissä uudemmissa malleissa on esimerkiksi tuollainen putki, jonka kautta voi imeä mehujäästä puikon juurelle sulaneen mehun. Kätevää.

Meillä ei ole äidin marjamehua, joten kaupan mehustahan nuo on meillä tehtävä. Teimme kuitenkin Juniorin kanssa näistä hiukan hedelmäisemmän version eli täytimme mehutuubit ensin pilkoituilla mansikoilla ja kaadoimme sitten mehut päälle. Näin mehujää on enimmäkseen ihan oikeaa marjaa ja sitten ihan vaan vähän mehua.

Ei varmaan tarvitse sanoakaan, että Juniori oli tietysti aivan innoissaan näistä uutuuksista. Vähintään puolen tunnin välein piti kurkistaa pakastimeen ja kysellä, että onko jo valmista.
Eka satsi hävisi Juniorin ja Miehen suihin alta aikayksikön, joten lisäähän näitä oli tehtävä. Toiseen satsiin ei ollut enää mansikoita, joten mehujään hedelmäyllätykseksi valikoitui hunajamelonin paloja. Seuraaviin taidan laittaa erilaisista hedelmistä ja jogurtista tehdyn smoothien. Ja sitähän voisi vaikka raikastaa omassa pihassa kasvaneella mintulla!

Tehdäänkö teillä mehujäitä? Mikä on teidän suosikkireseptinne?

No comments:

Post a Comment