June 20, 2015

Juhannukseton juhannus

Hyvää juhannusta!

Täällä meillähän ei juhannuksesta mitään tiedetä eikä sitä siis vietetä (paitsi jotkut hullut ulkomaalaiset, mm. ruotsalaiset ja suomalaiset), ja perjantaikin oli siis ihan normaali työpäivä ja viikonloppuna on kaikki kaupat ihan normaalisti auki.

Viimeaikaiset juoksuharjoituksethan huipentuivat lauantaiaamun 5km puistojuoksuun. Kaikki treenaus on tapahtunut käytännössä tasaisella maalla ja asfaltilla, joten etukäteen hirvitti oikeassa maastossa tapahtuva varsinainen koitos – hiekkatietä, nurmikkoa ja mäkiä. Ja vielä kun viimeiset treenit menivät ihan pepulleen, toisin sanoen en ennen tätä juoksutapahtumaa ollut juossut kertaakaan 5 km matkaa pysähtymättä. Viimeisen treenin keskeyttäminen ketutti niin, että meinasin jättää samantien koko juoksutapahtuman väliin - ihan turha mennä, kun en kuitenkaan pysty – mutta mies ilmoitti, että mehän muuten mennään. Ja sitten mentiin.

No, enhän minä sitä koko matkaa sitten pystynyt juoksemaan, noin 23 minuutin kohdalla oli vaihdettava hetkeksi kävelyyn. Loppuaika oli 33:54. Kyllähän se on aika noloa, etten edes puolta tuntia pysty juoksemaan, mutta niin se vaan on, rapakunto mikä rapakunto. Lisää treeniä siis. Mutta tapahtumana tämä puistojuoksu oli aivan mahtava, joten uudestaanhan sinne on mentävä. Kyseessä on siis jokaviikkoinen juoksutapahtuma, ei kilpailu, joten eiköhän tässä kesän aikana sinne vielä mennä uudestaankin. Etenkin, kun puistossa on myös iso leikkipuisto, jossa valtavat hiekkadyynit Juniorin leikkiä. 

Juoksun jälkeen lauantaina iltapäivällä kävimme vielä kaupunkiin muuttaneessa tivolissa. Käytiin minihöyryjunassa ja karusellissa ja pomppulinnassa ja vaikka missä. Ai että oli mukavaa! Minä kanniskelin tyytyväisenä mukanani tyhjää kameralaukkua, kamera siis unohtui kotiin, siksi nyt tällä kertaa ihan kuvaton postaus. Mutta ehkä ihan hyvä niin, pääsinpä keskittymään minäkin ihan täysillä hauskanpitoon.

Miten teillä on juhannus sujunut?

No comments:

Post a Comment