May 17, 2015

Nähtävyyksiä: Saatchi Gallery

Pitkästä aikaa vähän Lontoon nähtävyyksiä. Kävin sunnuntairetkellä yhdessä nykytaiteen mekoista eli Saatchi Galleryssä Sloane Squarella. Saatchi Gallery on vaikuttanut Lontoon ja maailman taidekentässä nyt 30 vuotta ja on kyllä näkemisen arvoinen paikka. 

Galleriassa on nyt esillä uutta afrikkalaista ja eteläamerikkalaista taidetta, josta ihastuin etenkin Armand Bouan töihin.

Ja kyllä nämä Eddy Ilunga Kamuangan työtkin huolisin seinälleni ihan milloin vaan.

Saatchi Gallery sijaitsee Lontoon Chelsean kaupunginosassa, joka on kaunista seutua muutenkin. Alue on rikkaamman yläluokan suosimaa ja tuttu mm. "Made in Chelsea" -sarjasta ja jo aiemmin Sloane Rangers -termistä, joka siis tarkoittaa juurikin rikkaamman luokan edustajia yksityiskouluineen ja Hermes-huiveineen. Ostoksia voi tehdä esimerkiksi Tiffanyllä ja Hugo Bossilla. Minä jätin nyt tällä kertaa kuitenkin shoppailut väliin, heh heh.

Saatchi Gallery on ilmainen ja galleriassa saa kuvata. Ja jos täällä päin Lontoota olette, niin tästähän ei ole pitkä matka esimerkiksi Victoria & Albert -museoon, jossa muuten on kesän ajan esillä muotisuunnittelija Alexander McQueenin töitä.

No comments:

Post a Comment