May 15, 2015

Meillä leivotaan: suklaamuffinssit

Leipomisnurkasta päivää.

Olette varmaan jo huomanneetkin, että Juniori on innokas leipuri, ja nimenomaan sokerisellainen. Äitienpäiväksi leivoimme yhdessä upean suklaisia muffinseja.

Juniorin kanssa leipoessa mittaan yleensä osan aineista etukäteen valmiiksi pieniin kulhoihin ja osan saa Juniori mitata itse. Pikkuleipurin bravuuri on kananmunien rikkominen ja se sujuukin häneltä jo hienosti. Ammattimaisen kokin tapaan Juniori haluaa tietysti huolehtia laadunvarmistuksesta eli maistaa tuotosta joka vaiheessa, joten hävikki saattaa välillä olla hmm isohko...
Suklaamuffinssit näyttivät tältä. Maistelimme tietysti Juniorin kanssa heti lämpimäisiä, ja herkkua oli. Mutta mutta, tämä oli vasta välivaihe. Kun muffinssit olivat jäähtyneet (meillä käytännön syistä vasta seuraavana päivänä), oli edessä vielä koristelu. Juniorin suunnitelman mukaan keltaista kuorrutusta ja nonparelleja.

Tämänkertaiset suklaamuffinssit syntyivät tällaisen ohjeen mukaan:

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria (mielestäni vähempikin riittää, oli aika makeita)
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaamuruja

Koristeluun: sokerikuorrutusta ja nonparelleja (ostin valmista sokerikuorrutusta kaupasta)

Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Lisää suklaamurut. Lusikoi taikina muffinssivuokiin, paista 200 astetta / noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele.

Mukavia herkkuhetkiä!

No comments:

Post a Comment