April 26, 2015

Pyhä Yrjö ja gramma Fazerin Sinistä

Olipas eilen päivä! Aamun sade hiukan ehti jo latistaa mieltä, mutta onneksi päivästä tuli sitten kuitenkin ihan aurinkoinen ja puuhailuntäyteinen. Sateen vielä ropistessa leivoimme aamulla Juniorin kanssa pienen raparperipiirakan oman pihan ensimmäisistä raparperinvarsista, mutta kun sää kirkastui, jäi piirakanmaistelut myöhemmäksi, ja lähdimme muihin puuhiin.

Tähän aikaan vuodesta ei viikonloppuisin voi välttää käyntiä puutarhamyymälässä, mutta puutarhasta sitten taas enemmän toisella kertaa, sillä nythän on tietysti ajankohtaisempaa Pyhän Yrjön päivä ja päivän erilaiset juhlallisuudet.
Pyhä Yrjö on Englannin suojeluspyhimys ja kuuluisa tietystikin lohikäärmeen kukistamisesta. Yrjön päivää vietetäänkin asiankuuluvin menoin ympäri Englantia. Meidänkin kylällämme oli lauantaina Pyhän Yrjön markkinat, jossa oli ohjelmaa jos jonkinlaista, ja menossa mukana tietysti Yrjö itsekin. Ja lohikäärme.


Kylän kävelykatu oli koristeltu Englannin lipuin ja viirein, niitä riitti. Lapsille oli järjestetty (ylihinnoiteltua) heppakärryilyä ja ihan kunnon pomppulinnat ja karusellit, mikä luonnollisesti oli Juniorin mielestä ihan parasta näissä markkinoissa. Heppaa hiukan koitettiin, turvallisen välimatkan päästä, mutta pomppulinnassahan oli sitten ns. urku auki ja mentiin ihan täysii.

Vauhtia riitti, mutta täytyy kyllä sanoa, että vartti pomppulinnassa on nelivuotiaalle suurin piirtein sama kuin gramma Fazerin Sinistä - ei siis riitä mihinkään. Illalla oli onneksi sitten ohjelmassa vielä kaverin kolmekymppiset - ja armoton vesipyssysota! Kyllä oli aika väsynyttä poikaa nukkumaanmenoaikaan. Ja äitiäkin.

Miten teillä on viikonloppu sujunut?

2 comments:

  1. Kivoja tunnelmia. Totta tuo, gramma Fazarin sinistä saa vain vihaiseksi. 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli ihan hauska tapahtuma, kivaa, että näitä täällä järjestetään!

      Delete