April 06, 2015

Puutarhaihanuuksia

Huuh ja puuh, alkaa olla pääsiäinen tältä vuodelta voiton puolella. Meillä vietettiin pitkää viikonloppua kotihommia tehden ja paljon saatiinkin aikaiseksi. Talo on siivottu, terassi öljytty ja makkarin uudet kalusteet koottu. Maanantaina oli mukava auringonpaiste, joten kävin kävelyllä kamera kaulassa - halusin nimittäin näyttää teillekin näitä ihanuuksia.


Magnolia. Nämä on kyllä niin upeita, ei voi muuta sanoa. 

Kuulemma voi olla aika vaikea ja vaativa. pH pitäisi olla hiukan happaman puolella, ei tykkää kovasta tuulesta eikä saa olla liian märkää. Jos kasvattaa itse siemenestä, voi mennä jopa vuosikymmeniä, ennen kuin puu kukkii, ja vanhemmallakin taimella saattaa kestää useamman vuoden asettautua uuteen kasvupaikkaan.
Mutta arvatkaapa mitä? Nyt tuollainen koristaa meidänkin pihaamme.

2 comments:

  1. Olin joitakin vuodia sitten Plymouthissa keväällä ja rakastuin täysin mangoliapuihin! Ovat uskomattomia! Täällä Oulussa voi vain haaveilla moisesta, mutta tuosta saa taas kyllä hyvän tekosyyn lähteä Brittilään;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä tosiaan valitettavasti tarvitse Suomen korkeudella magnolioista paljon huolehtia. Minähän en edes tunnistanut puuta, kun sellaisen ensimmäisen kerran näin - ihmettelin vaan, että kuinka voikin olla kaunis!

      Delete