April 01, 2015

Makeaton Maaliskuu ohi - loppuyhteenveto

Maaliskuu ohi ja samoin samalla Makeaton Maaliskuu, itse itselleni asettama haaste viettää kuukausi ilman karkkia ja kakkuja. Ohi on, vihdoinkin! Sanonpa vaan, että alkoholiton sata päivää on ihan lasten leikkiä tähän verrattuna, sehän on tässä minulla menossa myös samaan aikaan vielä parin viikon ajan.

Mutta teinpäs sen kuitenkin. Ei yhden yhtä karkkia, keksiä tai kakunpalaa mennyt koko kuukauden aikana.

Haaste alkoi täältä ja väliraportointia löytyy täältä ja täältä.

Kiusauksia toki oli ja ihan riittävästi. Heti alussa ja muutenkin etenkin viikonloppuisin oli itsehillintä koetuksella, kun mieli teki jotain hyvää ja oli äitienpäivää ja synttäreitä ja muuta.

Taktiikkani oli ennakoida tilanteita eli otin joka päivä töihin mukaan hedelmänaposteltavia: kuorin ja/tai pilkoin aamulla valmiiksi eväsrasiaan viinirypäleitä, mandariinilohkoja, banaania, päärynää, pähkinöitä tms. niin, että välipala oli töissä heti valmis nautittavaksi. Vettä kului myös hiukan normaalia enemmän, useinhan se näläntunne onkin oikeasti janoa.

Toisen viikon alussa iski ihan järkyttävä päänsärky ja ihmettelinkin, että mitenkäs tämä sokerivieroitusoireilu nyt näin, mutta totuus oli toinen, ihan raadollinen herätys sekin, niskat umpijumissa. No, lääkkeet löytyi siihenkin ja nyt mennään taas.

Vieroitusoireista en siis kuukauden aikana kärsinyt, enemmänkin haasteessa oli kyse tahdonvoimasta ja sen testaamisesta. Vaikka toisaalta napostelu ei ehkä niin vähentynytkään - karkit ja keksit vaan vaihtuivat terveellisempiin vaihtoehtoihin - niin osittain kyllä samaan aikaan uskon, että herkutteluihin palautui tolkku. Ja tieto siitä, että minähän pystyn kyllä sanomaan ei sille keksipurkin kutsuhuudolle.

Painoa ei haasteen aikana pudonnut, vaikka kuukauden aikana olikin muutama sellainen "tänään-tunnen-itseni-tosi-hoikaksi" -päivä (ostin jopa uudet bikinit kesälomareissua varten). Yleisesti olo oli ehkä pienestä kevätflunssasta huolimatta aavistuksen virkeämpi, toki sehän voi johtua monesta muustakin asiasta, mutta varmaan vähentyneellä herkuttelullakin on osansa asiassa. Se isoin juttu haasteessa olikin tuo tahdonvoiman testaaminen ja iloisesti voin siis nyt todeta, että onnistuin.

Nyt tästä eteenpäin kesää kohden suuntaan hiukkasen keveämmällä ja vähemmän sokeria sisältävällä ruokavaliolla. Vaikka suunnitelmissa onkin jo leivontapäivä Juniorin kanssa ja kyllähän pääsiäissuklaita on saatava...

Mitenkäs teillä muilla makeapaastoajilla kuukausi sujui?

Tähän vielä linkkivinkki eli vinkkejä makeannälän torjuntaan. Mukavaa kevätpäivää!

No comments:

Post a Comment