April 16, 2015

Keväistä kukkaloistoa Brightonissa

Niinkuin edellisessä postauksessani Brightonin maratonista viime sunnuntailta lupailin, tässä nyt lisää Juniorin ja minun maratonpäivästä ja etenkin eräästä Brightonin puistosta. Maraton starttasi Preston Parkista ja siinä on vieressä kaunis pieni kivinen puutarha, the Rockery, kivikkoistutuspuutarha.

Olen ajanut tuosta ohi jo monet monet kerrat ja ihmetellyt paikkaa auton ikkunasta, joten olinkin tosi iloinen, kun nyt tuli tilaisuus oikeasti poiketa paikan päälle. Olin itse asiassa etukäteen suunnitellut, että menisimme Juniorin kanssa Preston Parkin toisella puolella olevaan leikkipuistoon, mutta kun maratonopasteet ohjasivat meidät nurmikentän tälle puolelle, niin menimmekin tänne.


Juniori tykkäsi kivikkopuutarhasta kovasti. Ei ehkä tosin niinkään kukista, mutta kiviltä toiselle hyppiminen ja kiipeäminen, pieni ”metsäretki” ja etenkin veden ylittävä kivipolku ja itse vesi tietysti olivat niin hauskoja, että vessareissun jälkeen piti vielä ehdottomasti tulla takaisin. 
Etenkin, kun sieltä vedestä löytyi vielä tällaisia ötököitäkin.

Minä puolestani nautin kovastikin puiston kukkaloistosta, niin kuin kuvapaljoudesta voi huomata. Kivikkopuutarha ei ole suuren suuri, mutta siellä on runsaasti erilaisia kasveja ja mukavasti eri tasoja, polkuja ja soppia tutkittavaksi. Haaveilenkin jo eväsretkestä tutkimaan puiston kesäisempää ilmettä ja kasveja myöhemmin tänä vuonna.

No comments:

Post a Comment